fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Još jedno srpsko selo dobija vrtić: Počinje izgradnja obdaništa u Zablaću kod Čačka

Vrtić

Još jedno srpsko selo dobiće vrtić, u pitanje je Zablaće kod Čačka u kom živi veliki broj mališana, a čija izgradnja počinje sledeće sedmice.

Grad Čačak je jedan od četiri grada i opštine u celoj Srbiji koji je prošao na konkursu Ministarstva prosvete u okviru Projekta “Inkluzivno predškolsko vaspitanje i obrazovanje” za 2023. godinu.

– Četiri godine unazad radimo na, pre svega, planskom aktu, pribavljanju zemljišta i objekata u svojinu grada, zatim na rešenju o uklanjanju objekata i, naravno, projektno-tehničkoj dokumentaciji i građevinskoj dozvoli. Sve to je završeno pre dve godine, a samim tim su se stekli uslovi da konkurišemo kod Ministarstva prosvete i jedan smo od četiri grada i opštine u celoj Srbiji, sa kojim je resorno ministarstvo potipsalo ugovor u martu – rekao je Todorović.

Za izgradnju novog vrtića u Čačku izdvojeno je preko 110 miliona dinara, prostiraće se na oko 1.200 metara kvadratnih i obezbediće 120 novih mesta za mališane koji će biti podeljeni u šest grupa, a pripada PU „Moje detinjstvo“.

Predviđeno je da radovi traju oko sedam meseci, a zvanično počinju u utorak 27.februara.

Tagovi:
Pročitajte još: