Jubilarni 25. Dunavski polumaraton

U nedelju, 17. oktobra, u 11 časova u  Apatinu, održaće se jubilarni Dunavski polumaraton, koji obeležava četvrt veka postojanja. Predviđeno je da manifestacija ima četiri trke i to polumaraton na 21,097 km, “Lidl trka zdravlja” na 10 km, štafetna trka u okviru trke na 10 km ( 2×5 km) i humanitarna “ Trka za srećnije detinjstvo” u saradnji sa Crvenim krstom Apatin, na kojoj će nastupiti deca na 200, 300 i 400 metara, i u kojoj svi učenici dobijaju medalje.

Za trku se prijavilo više stotina takmičara iz Rusije, Velike Britanije, Mađarske, Nemačke, Italije, Bosne i Hercegovine,  Severne Makedonije, Hrvatske, Crne Gore i Srbije.

– Zadovljstvo mi je što je Apatin i ove godine domaćin 25. Dunavskog polumaratona. Naša želja je da polumaraton od iduće godine uđe u kalendar zvaničnih manifestacija koje podržava opština Apatin. Nakon četvrt veka polumaraton i Atletski klub su to zaslužili, a to je dobra inicijativa za čitav grad, jer je broj posetilaca manifestacije dobra reklama za Apatin – istakla je Dubravka Korać, predsednica opštine Apatin.

Goran Čegar, predsenik Atletskog kluba Apatin se zahvalio na podršci opštini Apatin pri organizaciji manifestacije, kao i Turističkoj organizaciji i Sportskom savezu opštine Apatin, te dodao da će u nedelju Apatin biti grad ispunjen pozitivnom energijom, i da je ponosan što će biti domaćin takmičarima iz 14 evropskih zemalja.

Prijavni centar za učešće smešten je ispred glavnog ulaza u Banju Junaković, a startni brojevi se mogu preuzeti u subotu, 16. oktobra,  od 16.00 do 18.00 časova, i na dan trke od 7.30 časova do 10.15 časova.  Prijave za dečije trke se mogu podneti u prijemnom centru Banje Junaković od 10.00 do 10.30 h.

Za najbolje takmičare su, uz pomoć sponzora, pripremljene i bogate nagrade, a svi učesnici i posmatrači će moći da se zabave uz mažoretkinje iz Apatina i Sente, tamburaški orkestar  “Dunavski biseri”, rok grupu “Prljavi Romeo”, kao i DJ Aleksandra Mirića.

Foto: moje trčanje – trcanje.net