KADA SE UDARITE OVO ODMAH NANESITE NA KOŽU! Sprečiće vam pojavu MODRICE, a sigurno ga imate u KUĆI!

Probajte!

Kada se udarite, bilo vi ili dete, odmah se namažite maslacem ili margarinom i modrica se neće pojaviti. Bitno je namazati se što pre, ako je moguće odmah, da sprečite pojavu modrice.

Zašto maslac tako deluje? Telo je puno krvnih sudova i prilikom udarca udareno tkivo je iziritirano i u okolno tkivo ispušta histamin. Histamin razbija zidove krvnih sudova i iz njih počinje da teče krv u okolno tkivo. Posledica tog krvarenja je oticanje tkiva koje počinje da poprima nijanse crveno-ljubičaste boje. Tako nastaje modrica.

Maslac je pun fosfolipida (grupa jedinjenja koji izgrađuju ćelijske membrane), a mazanjem maslaca na udareno područje ono ga upija i obnavlja zidove krvnih sudova, na taj način sprečavajući dalje krvarenje, prenosi “Avaz”.

Možete koristiti i margarin jer i on obiluje fosfolipidima, ali maslac je zdraviji. Možete koristiti i shea maslac. Osim fosfolipidima, on je bogat i vitaminima E, A i F, kao i nezasićenim masnim kiselinama, koja imaju antigljivična i protuupalna svojstva i regeneriraju kožu ubrzavajući proizvodnju kolagena, piše “AA Natural Cosmetics”.