Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Kajakaši “Sombora” na korak do Olimpijskih igara u Parizu

KK Sombor

Na Adi Ciganliji, u organizaciji Kajakaškog Saveza Srbije, održano je izborno takmičenje za Evropske Olimpijske dokvalifikacije, kao i Prvenstvo Srbije na 5000m. Takmičari Kajak kluba “Sombor” uzeli su učešće i ostvarili veoma zapažene rezultate.

Pobednički čamac koji će se na Svetskom kupu u Segedinu (10– 12. maja) između ostalih, suprostaviti i našoj olimpijskoj posadi je bio u sastavu Ervin Holpert, Stefan Vekić, Marko Dragosavljević i Strahinja Dragosavljević.

Ulogu favorita u trci K2 na 500m su opravdali takmičar Ervin Holpert i Marko Dragosavljević iz KK “Tarket”, Bačka Palanka), osvojivši prvo mesto vremenom 1:31,69. Oni će u Segedinu, 8. maja, imati drugu priliku da obezbede vizu za Olimpijske igre u Parizu, nakon što im je ona za pola stotinke izmakla prošle godine na Svetskom prvenstvu u Duizburgu.

Posle momaka usledila je i izborna trka za dame na istoj deonici. KK “Sombor” je u ovoj disciplini predstavila Kristina Bedeč u paru sa Dajanom Urtajl iz Kajak kluba “Panonija”, Apatin. Kako nisu imale mnogo vremena za uveslavanje njihov rezultat u ovoj trci još više dobija na značaju. One su kroz cilj prošle kao prve, ostvarivši vreme 1:53,04.

Ovim rezultatima, takmičari Kristina Bedeč i Ervin Holpert, u paru sa kolegama iz “Panonije” i “Tarketa” su došli na korak od Olimpijskih igara u Parizu.

Nastavak takmičenja je prošao u okviru Prvenstva Srbije na deonici od 5000m. Započeto je trkama pionirki, među kojima se bila i Una Bošnjačić.

Uprkos velikoj borbi do samog kraja trke Una Bošnjačić je kroz cilj prošla kao drugoplasirana, osvojivši srebrnu medalju.

U konkurenciji kadetkinja je nastupila Anastasija Gubica. Na stazi pored devojčica rođenih 2008. i 2009. godine su se našle i juniorke čime su dodatno otežale uslove za samu trku. Anastasija je osvojila 7. mesto u svojoj konkurenciji.

Takmičenje su zatvorile seniorke svojom trkom gde je osvojena druga srebrna medalja za klub. Kristina Bedeč je zauzela drugo mesto, iza prvoplasirane Milice Novaković (“Vojvodina”, Novi Sad) a ispred Katalin Gere (“Tisin cvet”, Senta).

Tagovi:
Pročitajte još: