fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Kako doneti sreću u svoj dom: Jedan plod već danas možete pokupiti u šetnji i još nekoliko strateški odabranih stvari

Porodica

Pojam „sreće“ podrazumeva sile van naše kontrole. Na primer, nemamo kontrolu nad datumom rođenja, ali neki od nas i dalje uživaju u najsrećnijem horoskopskom znaku. Ipak, svi želimo da shvatimo kako da unesemo sreću u svoje živote, a jedan lak način da to uradimo je da svojoj kući donesemo sreću sa nekoliko strateški odabranih stvari.

Verovatno ste čuli za feng šui, drevnu kinesku umetnost aranžiranja objekata za postizanje harmonije i ravnoteže. Ali to je samo jedan od pogleda na svet koji veruje da možete iskoristiti amajlije za sreću da preokrenete vagu u svoju korist i pomognete da privučete sreću, zdravlje i bogatstvo.

I lakše je nego što mislite. To može značiti jednostavno dodavanje biljaka za sreću, potkovice ili čak činije žira u svoj dom za malo pojačanja i puštanje sreće da se ubaci.

Evo šta da stavite na svoju listu:

Žir

Kakvu sreću donosi: Dobro zdravlje, snagu, fizičku sigurnost i zaštitu

Često se koristi kao amajlija za sreću koju podignete sa zemlje i stavite u džep, žir takođe može da učini svoju magiju u vašem domu. Razmislite: činija puna žira da donese obilje, kao i da unese malo prirode unutra. Koren njegove navodne sreće? Žir je orah koji ima potencijal da izraste u veličanstveni hrast koji proizvodi kiseonik. Smatra se talismanom sreće u velikom broju zemalja, uključujući Kinu, Skandinaviju, Grčku i Englesku. U Engleskoj je, uzgred, jedan čovek preživeo brodolom tokom kasnog 19. veka, a svoju sreću takođe je pripisao žiru u džepu. Možda bi detelina sa četiri lista imala isti efekat!

Čvrsto uzglavlje kreveta

Kakvu sreću donosi: sigurnost, emocionalnu i fizičku udobnost i stabilnost

Prema dizajneru enterijera i feng šui konsultantkinji Ani Kovan, svaki predmet koji imate u svom domu predstavlja oblik energije, ali način na koji bilo koji predmet rezonuje sa vama i vašom porodicom može biti jedinstveno lično. Na primer, dok se figurica mačke za sreću generalno smatra povoljnom, ako slučajno imate duboko usađen strah od mačaka, onda to možda nije način da unesete sreću u svoj dom. Ali ono što skoro nikada ne možete pogrešiti, prema Kovan, jeste da se pobrinete da vaš krevet bude čvrsto pričvršćen uz čvrsto uzglavlje.

Postavljanje vašeg kreveta uz čvrsti zid je već optimalno jer nudi čvrstu podršku, kako fizički tako i metaforički, a čvrsto uzglavlje to pojačava. A pod čvrstim, Kovan tvrdi da ne bi trebalo da možete da vidite svetlost kroz njega. Drugim rečima, kovano gvožđe vam možda neće doneti istu sreću kao drvo ili tkanina.

Reflektujuća površina šporeta

Kakvu sreću donosi: Bogatstvo i prosperitet

U kineskoj kulturi, vaš šporet nije samo za pravljenje hrane, takođe predstavlja vašu sposobnost da zaradite novac, prema Kovan. Dakle, kao i vaše finansije, vaš šporet treba da bude čist i bez nereda. Da biste maksimalno povećali svoj potencijal za zaradu, Kovan savetuje da postavite površinu sa ogledalom iza kako bi se gorionici mogli videti u odrazu. Zašto? Pošto višestruki pogledi na gorionike vašeg šporeta predstavljaju višestruke načine zarađivanja novca, objašnjava Kovan. Ako ugradnja ogledala nije baš dobar izbor, uvek možete da koristite metalik boju ili vatrobezbedni reflektujući mozaik.

Citrusno voće

Kakvu sreću donosi: zdravlje, bogatstvo, obilje

Narandže, grejpfrut, limun spadaju među hranu za kinesku Novu godinu koja se povezuje sa srećom. Ali bez obzira na doba godine, činija agruma postavljena u centar nečije kuhinje, trpezarije ili dnevne sobe može privući „obilje zdravlja i bogatstva“, kako kaže Alban. Konkretno, poželećete da imate devet komada voća (jer je devet povoljan broj u feng šuiju). Da biste udvostručili svoju sreću, Pavli preporučuje da posudu sa voćem postavite na ogledalo ili drugu reflektujuću površinu, piše Riders Digest.

Tagovi:
Pročitajte još: