Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Kako najbolje da podignete jutarnju energiju bez kofeina

Buđenje

Nekima je jutro najlepše doba dana i lagano ustaju iz kreveta, drugima otvaranje očiju traje i traje, a funkcionisanje ne počinje dok se ne popije velika šolja kafe.

A da li znate da može i bez kofeina?

Za to postoji nekoliko proverenih trikova koje možete uvrstiti u svoju jutarnju rutinu. Lako ćete se razbuditi, a ubrzo će vam energija biti na maksimumu.

Izložite se prirodnom dnevnom svetlu

Kad se probudite, pokušajte da dobijete što je više moguće prirodnog dnevnog svetla. Ne morate izlaziti napolje, dovoljno je da otvorite prozore i pustite svetlost unutra

Alarm držite dalje od sebe

Ukoliko vam je alarm tik uz krevet, jednostavno ćete ga isključiti i vratiti se spavanju. Ali ako ostavite alarm malo dalje, moraćete da ustanete da biste ga isključili. A kad ustanete, najteži deo ste obavili.

Izbegavajte “skrolovanje” po društvenim mrežama

Koliko god to bilo primamljivo, uzimanje telefona u ruke i pregledavanje društvenih mreža može omesti rad mozga i naterati telo da preskoči važne faze budnosti i dovesti vas pravo u delta fazu. To bi moglo da podstakne i stresne reakcije, ako počnete da odgovarate na poruke ili čitate nešto negativno.

Pripremite odeću za trening i odradite vežbe

Adrenalin koji daje vežbanje najbolje će vas probuditi, pa čak i podstaći hormon sreće. Ali može biti teško da ustanete ranije kako biste odradili vežbe. Zato pripremite odeću za trening prethodne večeri i kad ustanete da isključite alarm odmah je obucite.

Držite se redovnog rasporeda

Obrazac spavanja je najvažniji, pa ne bi bilo loše da ga se stalno pridržavate. Jednom kad ga ustanovite biće vam lakše ujutru da ustajete, piše “Metro”.

Tagovi:
Pročitajte još: