Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Keserović: Voćari da porade na promeni sortimentu jabuka, prednost klupskim sortama

Jabuke

Tehnologija proizvodnje jabuke u Srbiji sve više napreduje i afirmiše. Prof. dr Zoran Keserović rekao je da proizvođači, u cilju boljeg plasmana na inostranom tržištu, polako treba da porade na menjanju strukturu sortimenta.

“Pojedine kompanije već su krenule sa gajenjem Gale, pogotovo klonova Gale kao i crvenog delišesa i nisu imale problema sa izvozom. Srbija je za sada dobro prilagodila strukturu sortimenta potrebama ne samo ruskog već i evropskog, afričkog i azijskog tržišta. Mi nemao velikih problema sa proizvodnjom “greni smita” jer je to sorta koja se na inostranom tržištu i dalje dobro plasira”, rekao je Keserović za portal Agrioportal.

Prema njegovim rečima sada treba povesti više računa o klupskim sortama jer će one biti sve interesantnije za kupce, ali i potrošače.

“Odnedavno pojavila se nova, izuzetno kvalitetna klupska sorta “magic star” čiji zastupnik za Srbiju će biti kompanija “ Delta agrar. Klupske sorte će sve više dobijati na značaju I proizvođači u Srbiji polako ulazi i u njihovu proizvodnju, što je za svaku pohvalu”, rekao je Keserović.

Tagovi:
Pročitajte još: