Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Kiflice sa jabukama

Kiflice sa jabukama

Sastojci:

  • 800 g jabuka
  • 2 kašike šećera
  • 1 kašika putera

Za testo: 

  • 100 ml mleka
  • 3 kašike šećera
  • 10 g suvog kvasca
  • 1/2 kašičice soli
  • 3 jajeta
  • 370 g brašna
  • 45 g putera

Za premaz:

  • 1 žumance
  • 1 kašika mleka
  • 1 kašika šećera

Priprema:

Oljuštite jabuke i sitno iseckajte, pa propržite sa šećerom u tiganj u kojem ste istopili puter. Ostavite da se ohlade. U posudi pomešajte toplo mleko, kvasac i so. Ostavite da se aktivira, a za to vreme umutite mleko sa šećerom. Dodajte aktivirani kvasac, a zatim i prosejano brašno i nastavite da mutite. Na kraju dodajte i puter sobne temperature i sve dobro sjedinite mikserom. Stavite u nauljenu posudu i pokrijte, pa ostavite da nadođe nekih sat vremena.

Podelite testo na 3 dela i oblikujte loptice. Opet pokrijte i ostavite da nadođe nekih 15 minuta. Razvucite jedan deo testa u tanak krug i isecite trouglove. Stavite kašiku fila i urolajte.

Ređajte kiflice u pleh obložen pek papirom. Pokrijte kiflice providnom folijom i peškirom, pa ostavite testo da nadođe nekih 15-20 minuta. Nakon toga svaku kiflicu premažite žumancetom koje ste umutili sa mlekom, pa pospite šećerom.

Pecite kiflice u zagrejanoj rerni na 180°C oko 15-20 minuta.

Prijatno!

Tagovi:
Pročitajte još: