fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Kinezi uzvraćaju udarac Amerima: Tiktok razvija svoju verziju Instagrama

TikTok

Iako se TikTok suočava sa izazovima u Sjedinjenim Američkim Državama zbog moguće zabrane, kompanija Bajtdens (BiteDance) razvija novu platformu koja bi mogla konkurisati Instagramu. Naime, procurile su informacije o aplikaciji TikTok Photos, koja će se fokusirati na fotografije umesto na video-sadržaj. Dok Facebook i Instagram sve više naglašavaju video-sadržaje kako bi se suprotstavili TikToku, ova nova aplikacija bi mogla predstavljati pretnju Instagramu.

Govorkanja o TikTok fotografijama pojavila su se nakon što su pronađeni tragovi u kodu Android verzije TikTok aplikacije, što sugeriše da BiteDance ozbiljno razmatra ovu novu platformu. Pored Android platforme, kompanija navodno istovremeno radi na razvoju aplikacije i za Apple uređaje, a njeno zvanično predstavljanje očekuje se uskoro.

Treba napomenuti da je krajem 2022. godine TikTok uveo opciju Photo Mode za mobilne korisnike, omogućavajući objavljivanje do šest fotografija u stilu Instagram priča. Kada TikTok Photos bude lansiran, korisnicima će biti omogućeno jednostavno prebacivanje svojih fotografija iz TikToka na novu aplikaciju, kao i objavljivanje novih fotografija preko nje. Takođe, očekuje se da će korisnici zadržati svoje pratioce, odnosno korisnike koji ih prate na TikToku.

S obzirom na ogromnu popularnost društvene mreže TikTok, posebno među mladim korisnicima, verovatno je da bi nova verzija platforme za fotografije mogla da privuče ogromnu pažnju i veliki broj korisnika. Međutim, postavlja se pitanje da li će korisnici zadržati interesovanje za TikTok Photos u budućnosti ili će i dalje preferirati TikTok za video-sadržaj, a Instagram za fotografije i priče.

Ova situacija podseća na prethodni scenario kada je Meta predstavila aplikaciju Threads, uskopovezanu sa Instagramom. Iako je u početku privukla ogroman broj korisnika, većina ih je kasnije prestala koristiti nakon isprobavanja aplikacije, koja je bila zamisljena kao konkurencija Tviteru.

BiteDance još nije objavio detalje o TikTok Photos platformi, ali ako su glasine tačne, uskoro možemo očekivati zvanično lansiranje, piše PC Mag.

Tagovi:
Pročitajte još: