Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

KK „Dunav“ iz Bezdana prvi na „Kupu Panonije“; Apatincima sedam medalja

Apatin - kajak

Proteklog vikenda, na regatnoj stazi u rukavcu kod restorana „Plava ruža“, održana je tradicionalna Kajakaška regata „Kup Panonije”. Učešće je uzelo 12 klubova iz Bezdana, Sombora, Kanjiže, Novog Kneževca, Sente, Bačke Palanke, Novog Sada, Sremskih Karlovaca i Višnjićeva, sa oko 200 takmičara, koji su se takmičili u 40-ak trka u svim uzrasnim kategorijama.

Ekipa domaćina iz Apatina, predvođena trenerom Jovom Mandićem, ostvarila je dobar rezultat osvajanjem sedam medalja. U konkurenciji seniora, Marko Kovačević je bio treći, a Dajana Urtajl prva. Kod juniora, Marko je bio 8, a Dajana druga i u mix dvosedu Dajana Urtajl-Marko Kovačević osvojili su vicešampionsko mesto. U trci juniorki u disciplini dvoseda posada u sastavu Sonja Urtajl-Anja Kovačević su bile druge. U kategoriji kadetkinja, u trci jednoseda, Sonja Urtajl je bila druga, a Anja Kovačević treća, a zajedno u dvosedu su bile prve, čime su nastavile zlatni niz u ovoj disciplini.

U ekipnom plasmanu najuspešniji je bio Kajak klub „Dunav” iz Bezdana, drugi su bili kajakaši „Tarketta“ iz Bačke Palanke, dok je treće mesto zauzela ekipa „Limana” iz Novog Sada.

Tagovi:
Pročitajte još: