fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Ko cveće u proleće: Dezodorans može da traje celog dana, samo treba da uradite jednu neobičnu stvar

Dezodorans

Ako koristite dezodorans, poznato vam je da na pakovanju piše da bi trebalo da traje 24 sata ili čak duže. Ali pre nego što dan prođe, ipak osetite blagi vonj znoja koji dolazi od vaših pazuha.

Ipak, imamo dobre vesti za vas – postoji trik da dezodorans koji naprskate ispod pazuha ipak traje ta 24 sata?

Ključni sastojci

Prema pisanju BBC-ja, razlog zašto bi ovi dezodoransi trebalo da traju duže jeste taj što sadrže određene sastojke koji im produžavaju trajnost. Ovi specifični sastojci čine da vaš dezodorans traje 24, pa čak i 48 sati.

Ali da li zaista funkcioniše, to tek treba da se utvrdi. Verovatno ste već iz prve ruke iskusili da u mnogim situacijama vaš dezodorans ne traje toliko dugo. Srećom, postoji poseban trik koji možete pokušati da osigurate da traje duže, a nije uopšte komplikovano!

Trik zlata vredan

Jednostavna promena koju morate da uvedete u svoju bjuti rutinu jeste da dezodorans nanesete noću umesto ujutru. Iako vam to zvuči nelogično, ima i te kako uporište u praksi.

Naime, kad dezodorans nanesete ujutru, vaše znojne žlezde su veoma aktivne. A ako su vaše znojne žlezde aktivne, one nisu u stanju da u potpunosti apsorbuju antiperspirant vašeg dezodoransa. To ga čini manje efikasnim tokom dana.

Logično, kada spavate, manje se znojite. Ovo takođe pomaže u apsorpciji antiperspiranta. Sve ovo uzrokuje da vaš dezodorans postane efikasniji i da traje puna 24 sata, ili čak 48!

Jedina stvar koju morate da proverite je da li vaš dezodorans sadrži antiperspirante. Jer ovaj trik funkcioniše samo uokliko ih dezodorans sadrži.

Tagovi:
Pročitajte još: