fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Ko od horoskopskih znakova se najbolje snalazi u kuhinji i ni od čega ume da napravi gozbu

Domaćica

Kuvanje nije samo svakodnevna kućna obaveza – postoje ljudi koji u njemu uživaju svim srcem. Jedni obožavaju da eksperimentišu dok kuvaju, drugi na ovaj način izražavaju svoju ljubav bliskim osobama, a treći jednostavno žele da budu najbolji u svemu, pa čak i u kuhinji. Pa hajde da otkrijemo kojih pet znakova se izdvajaju istančanom veštinom da naprave prave remek-dela u kuhinji.

Jarac: Perfekcionista koji će osvojiti aplauze i za najkomplikovanija jela

Jarčevi su poznati po svojoj pedantnosti i ambicioznoj prirodi, a to važi i kada angažuju kuvare. Kuvanju pristupaju razmišljajući strateškii, pedatno prate uputstva u receptima, uvek dodajući svoj dašak perfekcionizma. Odlučni su da se istaknu i na ovom polju, a taj poriv ih tera da eksperimentišu s ukusima i tehnikama. Rezultat su očaravajuće kreacije na tanjiru. Metodičan pristup omogućava precizno savladavanje i najsloženijih tehnika, a to je veoma korisno kada se spremaju komplikovani kolači. Njihova odlučnost da postignu najbolje rezultate u svakoj oblasti dobro dođe i u kuhinji, tako da su njihove kulinarske kreacije su ništa manje nego izvanredne.

Poznati Jarac: Vesna Zmijanac

Devica: Uvek pronađu rupu u receptu i snađu se da je poboljšaju

Device su poznate po svojoj analitičnosti i pažnji koju gaje prema detaljima, a ovi kvaliteti će ih izdvojiti iz gomile i na polju kulinarstva. One pažljivo mere svaki sastojak i prate uputstva do u slovo, tako da su rezultati odlični. Međutim, pošto su po prirodi veoma analitične, onée i analizirati dobijeni recept i otkriti rupe u njemu, odnosno sitnice i nedostatke koje se mogu promeniti i time poboljšati recept. Rezultat su klasična jela na nov način. Dok uče kuvanje, Device brzo napreduju, strpljive su i precizne, što se vidi i u jelima koja pripremaju.

Poznata Devica: Kameron Dijaz

Bik: Hedonizam ih vodi na gastronomsko putovanje oko sveta

Ljudi rođeni u znaku Bika imaju urođenu vezu sa čulima, što ih čini izuzetnim na kulinarskom polju. Njihovo zapažanje nijansi u teksturama i aromama omogućava im da kreiraju jela koja nisu samo ukusna, već i estetski prijatna za oko. Bikova hedonistička nit tera ih da istražuju širok spektar različitih kuhinja, što rezultira veoma raznolikim kulinarskim repertoarom koji će zadiviti ukućane i goste.

Njima ne predredtsavlja problem da pripreme jelo s drugog kraja sveta prepuno egzotičnih sastojka, sve dok im je ukusno. Kada je reč o kolačima, oni savršeno znaju da odrede odnos slatkoće i ostalih ukusa, pa su njihovi deserti omiljeni. Bikovi često nalaze utehu u kuhinji, gde mogu da kanališu svoj umetnički senzibilitet u slatka remek-dela.

Poznat Bik: Seka Aleksić

Rak: Njihova hrana uvek i izražava i izaziva osećanja

Rakovi jednostavno vole da brinu o drugima i teše ljude koje vole, pa svoje kulinarske veštine stavljaju tome u službu. Imaju neverovatnu sposobnost da u kuvanje uključe emocije i kreiraju jela koja izazivaju udobnost, nostalgiju, sreću. Bilo da je u pitanju sočni gulaš ili prefinjeno pecivo, njihove kreacije su prožete osećajem doma i pripadnosti. Intuitivna priroda Raka dobro je pogodna za kuvanje, jer vole da eksperimentišu. Oni neustrašivo mešaju ukuse kako bi stvorili jedinstvene kombinacije. Kada su torte u pitanju, one se ističu u pravljenju poslastica koje greju dušu i izmame osmeh na lica. Njihova sposobnost da izraze osećanja kroz hranu izdvaja ih kao majstore kuvanja sa ljubavlju. Ne s ljubavlju prema hrani, već prema onima za koje je ta hrana zapravo pripremljena.

Poznat Rak: Tamera Mori

Ribe: Neustrašivo eksperimentišu i istražuju, ali na kraju ispadne sjajno

Ribe imaju bujnu maštu i veoma su kreativne, po čemu se ističu u kulinarskom svetu. Njihove kuvanje i pečenje često karakteriše primesa hirovitosti i inovativnosti. Spremnost Riba da istraže neistraženu teritoriju rezultira jelima koja su i vizuelno zapanjujuća i puna neočekivanih ukusa. Njihova umetnička crta dolazi do izražaja dok jednostavne kolače i deserte pretvaraju u jestiva umetnička dela, a želja za eksperimentisanjem ukusima i vizuelnom prezentacijom čini ih izuzetno uspešnim kada se prave torte. Sanjiva priroda Ribe je pokretačka snaga koja će svakodnevne sastojke pretvoriti u izvanredne kulinarske užitke.

Poznata Riba: Stanija Dobrojević

Tagovi:
Pročitajte još: