fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Koliko često treba menjati peškire i da li smemo da ih delimo sa ukućanima: Odgovor će vas iznenaditi

Peškiri

Da li spadate u ljude koji peškir bacaju na pranje već posle prve upotrebe ili ga koristite nekoliko puta dok ne počne da se oseća na ustajalo?

U suštini, jasno je da iz tuš-kabine ne izlazite prljavi, te da se brisanjem nakon tuširanja peškir i ne uprlja. Možda postoje neke kožne bakterije koje se za njega zalepe, ali one su zanemarive. Jedino je važno da ga odmah nakon toga okačite da se osuši, jer ako danima ostane zgužvan i vlažan, pojaviće se onaj neprijatni miris.

Ipak, to ne znači da treba da ga koristite tako unedogled. Pravilo je da svoj peškir možete koristiti tri puta. Nakon toga bi bilo dobro da ga promenite, jer svaki put kada se pokvasi, bakterije na njemu dobijaju idealnu priliku za širenje i razmnožavanje. Nakon nekog vremena peškir postaje prilično prljav.

Da li smemo da delimo peškire sa ukućanima?

Takođe, deljenje peškira je još jedna tema za razmatranje. Iako bi se mnogi složili da je deljenje peškira s ukućanima nehigijenska praksa, zapravo nema mesta zabrinutosti. Budući da živite zajedno, velike su šanse da imate iste kožne bakterije. Ipak, poželjno bi bilo da svako ima svoj peškir, naročito ako neko ima neku infekciju ili kožnu bolest.

Tagovi:
Pročitajte još: