fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Koliko laptop može da traje i kako da osigurate njegovu dugovečnost

Laptop

Planirate da kupite laptop? Obratite pažnju na ove stvari kako bi vam trajao što duže.

Životni tj. radni vek laptopa zavisi od više faktora. Pored toga što laptop može dotrajati u fizičkom ili elektronskom smislu, on može postati i tehnološki prevaziđen u tolikoj meri da više ne bude na visini zadatka.

Digitalni svet se veoma brzo menja i razvija. Internet sajtovi i programi koje svakodnevno koristimo postaju sve napredniji, funkcionalniji i kompleksniji, pa samim tim postaju i sve zahtevniji za računare.

Današnje digitalne fotografije i filmovi kvalitetom znatno prevazilaze kvalitet fotografija i filmova od pre desetak godina, a to znači da zahtevaju više memorije za skladištenje, kao i naprednije performanse računara.

Video-igre se posebno ističu kada govorimo o tehničkom zastarevanju laptop računara, jer se atraktivne igre, koje obiluju bogatom grafikom, uvek prave tako da maksimalno iskoriste snagu računara koji se tog trenutka nalaze na tržištu.

Da biste obezbedili fizičku i elektronsku dugotrajnost laptop računara, birajte modele boljeg kvaliteta izrade. Prisustvo aluminijumskog kućišta je prvi znak da se radi o kvalitetnije napravljenom laptop računaru koji će, uz adekvatnu upotrebu i održavanje, trajati verovatno čitavu deceniju.

Ukoliko prilikom kupovine odaberete laptop koji performansama prevazilazi vaše trenutne potrebe, možete očekivati da će vaš računar biti na visini zadatka i nakon nekoliko godina, kada izađu nove verzije programa koje koristite u radu. Isto važi i za video-igre.

Naravno, recenzije, ocene, iskustva i preporuke drugih korisnika laptop računara vam mogu biti od velike pomoći jer ćete kroz njih bolje upoznati aktuelne modele i sigurno napraviti bolji izbor.

Tagovi:
Pročitajte još: