fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Kombinovana ili odvojene mašine za pranje i sušenje? Evo odgovora

Mašina za veš

Šta je kombinovana mašina za pranje i sušenje?

Najjednostavnije rečeno, kombinovane mašine kombinuju mašinu za veš sa prednjim punjenjem (za pranje) i kondenzatorsku mašinu za sušenje u jedan uređaj koja je iste veličine kao standardne mašine. One uglavnom nude sve programe, funkcije i režime koje nude i samostalne mašine. Ipak, ova mašina ima svoje mane i prednosti. Evo o čemu je reč:

Prednosti

Učinak pranja je jednak samostalnim uređajima
Možete da operete i osušite veš bez ručne intervencije
Možete da perete ili sušite veš samostalno, tako da možete koristiti samo jednu njenu funkciju po potrebi
Troškovi kupovine i rada su otprilike jednaki odvojenim mašinama
Mane

Možete osušiti samo polovinu kapaciteta koji možete oprati.
Morate da sačekate da mašina završi i pranje i sušenje pre nego što ubacite još jednu turu veša. Dakle, ako treba da operete nekoliko mašina to će potrajati duže.
Koristi veliku količinu vodu kada radi sušenje veša
Kombinacije toplotnih pumpi su energetski efikasne i ne koriste vodu za sušenje, ali su komplikovane i skupe.
Za koga su kombinovane mašine dobro rešenje?

Za svakoga ko ne voli prebacivanje veša iz jedne mašine u drugu ili da uopšte provodi mnogo vremena sređivajući veš. One su odlično rešenje za mala domaćinstva i kuće jer zauzimaju manje mesa. Kapacitet mašine je najprikladniji za domaćinstva jedne do dve osobe. Dakle, ako ste domaćinstvo sa više ljudi, onda su samostalne mašine praktičnije. Sa druge strane, ako tražite jeftiniju varijantu, onda je kombinovana veš mašina ono što vam odgovara. Osim toga, ako dođe do kvara, imate jedan aparat da popravljate umesto dva.

Kako se koristi kombinovana mašina?

Kombinovane mašine su sjajna opcija jer možete da odete iz kuće i da do vremena kada se vratite kući, vaš veš bude i opran i osušen. Međutim, da biste maksimalno iskoristili kombinovanu mašinu i njeno sušenje veša, izaberite najveću dostupnu brzinu centrifuge da biste izvukli što je moguće više vode pre faze sušenja.

Većina kombinovanih mašina pere na potpuno isti način kao i samostalne mašine. Dodaju se voda i deterdžent, stavi se odeća i mašina zatim pere na isti način kao i samostalne mašine. Ipak, kada je u pitanju sušenje, tu je nešto komplikovanija situacija. Za razliku od samostalnih mašina, u njima postoji mnogo vodovoda i otvora za vodu. Dok samostalne mašine za sušenje same stvaraju kondenz, kombinovane mašine hvataju vlagu iz vaše odeće.

Kakva je kombinovana veš mašina u odnosu na samostalne uređaje?

Kada je u pitanju pranje veša, razlika je skoro neprimetna. Sa druge strane, kvalitet sušenja veša je za nijansu bolji kod samostalnih mašina. Obe mašine koriste sličnu količinu energije, ali je kombinovanoj mašini potrebno više vremena da osuši veš. Ovo ne predstavlja problem ako niste u gužvi, u suprotnom bi moglo da bude problematično. Pored toga, ove mašine troše mnogo više vode i mnogo su komplikovanije od samostalnih mašina. Ali sa druge strane, one su idealne za male prostore i nemate obavezu da vodite računa o prebacivanju veša.

Dakle, u zavisnosti od vaših navika za brigu o vešu, zavisi i koja mašina vam više odgovara. Uzmite u obzir i koliko osoba živi u vašem domaćinstvu i odaberite ono što vam više odgovara.

Tagovi:
Pročitajte još: