fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Korisnik Tindera pomoću ChatGPT-a komunicirao sa 5.000 žena istovremeno: AI će ubuduće pomagati u traženju partnera

Tinder

Internet kompanija Match Group, u čijem vlasništvu je veći broj onlajn platformi za upoznavanje među kojima i Tinder, Hinge i OkCupid, sklopila je partnerstvo sa kompanijom OpenAI, tvorcem popularnog AI chatbot-a ChatGPT.

Plan te kompanije je da veštačku inteligenciju doda u sve svoje aplikacije namenjen korisnicima, ali i da AI pomogne njenim zaposlenima u izvršavanju “radnih zadataka”.

Ona veštačku inteligenciju planira da koristi “za komunikaciju, kodiranje, dizajn, analizu, izradu šablona (templates) i eliminisanje drugih repetitivnih zadataka”. U saopštenju koje je navodno napisao ChatGPT, taj chatbot je istakao:

“Oduševljen sam što se Match Group spojio sa mnom. Zajedno probijamo led, rastapamo ga i preoblikujemo način na koji se posao obavlja.”

Ugovor dve kompanije podrazumeva 1.000 kupljenih ChatGPT Enterprise licenci, čija cena nije objavljena, piše Gizmodo.

Izvršni direktor Match Group-e Bernard Kim kaže da veštačka inteligencija treba da se “oseti kroz celo iskustvo”, od kreiranja profila i povezivanja na mreži, do “pravog” povezivanja i prvih sastanaka.

Tinder je inače do sada imao prilično tolerantnu politiku prema korisnicma koji gotovo bez ikakve kontrole koriste AI u svojim profilima za upoznavanje.

Tako je nedavno Gizmodo pisao da je jedan korisnik pomoću ChatGPT-a na Tinderu komunicirao sa čak 5.000 žena.

To, međutim, ne krši poslovnu politiku, ni pravila Tindera o autentičnosti. Još tada su predstavnici kompanije za Gizmodo izjavili “Tinder i Match Group veruju da je veštačka inteligencija odličan alat koji će povezivanje ljudi učiniti boljim.”

Match Group je takođe zainteresovan istraživanje sopstvenih AI alata koji bi trebalo da pokreću razgovore međi korisnicima ili da im predlažu ideja za povezivanje sa novim osobama.

Tagovi:
Pročitajte još: