fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Koristim trik sa računom kako bih ubrzala odlazak gostiju: Konobarica otkrila kako da prepoznate da jedva čekaju da vam vide leđa

Kafa

Jedna konobarica je podelila svoj način kako se nosi sa takvim gostima, koristeći pritom jedan mali trik kako bi ih “podstakla” da napuste restoran brže.

Naime, ova konobarica je na TikToku objavila video u kojem objašnjava da za goste koje želi što pre da vidi kako odlaze, unapred priprema račun. Umesto da čeka da gosti zatraže račun, ona ga već ima spremnog u džepu i odmah ga pruža čim je zatražen. Ovo je signal gostima da je vreme da se krene.

U svom videu pod korisničkim imenom @tastyriah, ona pokazuje kako drži račun govoreći:

“Kada gosti kažu ‘možemo li dobiti račun’, a ja ga već izvadim iz džepa jer sam čekala da napustite moj sektor.”

@tastyriah #fyp #serverlife #servertok #customerservice ♬ original sound – sissy

Ovaj postupak je, prema njenom iskustvu i iskustvima drugih radnika u restoranu koji su se javili u komentarima, jedan od načina da se suptilno poruči gostima da je vreme da se restoran oslobodi za nove goste. Iako se ovaj trik koristi za brzo oslobađanje stola, konobarice i konobari često ističu da gosti mogu platiti “kad god su spremni” i da “nema žurbe”, kako bi zadržali ljubaznost i profesionalnost u svojoj komunikaciji.

Tagovi:
Pročitajte još: