KOSA VAM SE BRZO MASTI, A NE ZNATE ZAŠTO… Na ove stvari obratite pažnju i više nećete imati problem!

Ako ste primetile kako vam se kosa masti već dan nakon pranja, a osim toga izgleda vrlo beživotno, vrlo verovatno radite niz pogrešnih stvari koje ostavljaju trag na vašoj kosi.

Na kosu utiču mnogi faktori, neki od njih čak nisu s njom direktno povezani, a ovo su tri glavna na koja bi trebalo da obratite pažnju.

Ishrana

Ako vaša ishrana sadrži velike količine ulja (od zdravih do nezdravih), vrlo verovatno i ona utiču na brzinu kojom vaš koren kose luči masnoću. Pokušajte da smanjite unos ulja, barem onih nezdravih, a umesto njih jedite veće količine voća i povrća.

Učestalost pranja kose

Ako ne volite da perete kosu svakodnevno, imamo odličnu vest za vas. Mnoga istraživanja pokazala su da se ulja znatno više luče na čistoj nego na kosi koja nije sveže oprana, prenosi Index.hr. Pokušajte da smanjite pranje kose na dva do tri puta nedeljno, a između pranja po potrebi se poslužite šamponom za suvo pranje.

Preparati

Vrlo je važno čime perete i negujete kosu. Ono što bi trebalo da izbegavate su proizvodi na čijoj etiketi piše da su za suvu i oštećenu kosu, ali i one koji obećavaju sjaj kose. Bilo bi idealno kada proizvodi koje koristite ne bi sadržali sulfate, parabene ni silikone koji vašoj kosi mogu da nanesu dugoročnu štetu.

Preuzeto: Informer