Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Košarkaš „Džokera“ na pripremama mlade reprezentacije

Košarkapka lopta

Mlada muška reprezentacija Srbije, igrači ne stariji od 20 godina, počela je pripreme za Evropsko prvenstvo koje se igra od 13. do 21. jula u Gdinji (Poljska).

Prvi deo priprema, naš tim će obaviti na Divčibarama, gde će biti do 23. juna, a gde će imati i prvi test, odigraće dve prijateljske utakmice – protiv Slovenije, 21. i 22. juna. Sa Divčibara, Orlići se 24. juna sele u Vršac, gde ih očekuje i dvomeč sa vršnjacima iz Izraela. Generalnu probu pred put u Poljsku, naš tim će imati u Zagrebu, gde će 4. i 5. jula odigrati dvomeč sa selekcijom Hrvatske. Finiš priprema biće obavljen u Beogradu, od 6. do 11. jula, kada je zakazan put za Poljsku.

Na Evropskom prvenstvu naš U20 tim je u A grupi, sa selekcijama Francuske, Grčke i Poljske. Prema sistemu takmičenja, prva runda se igra samo za raspodelu startnih pozicija pred plej-of. Naša grupa ukršta sa B grupom u kojoj su: Nemačka, Izrael, Češka i Italija.

Na spisku selektora, Nenada Čanka, nalazi se i košarkaš somborskog „Džokera“, Boris Bodrožić. U pitanju je momak rođen 2004.godine, igra na poziciji krilnog centra, visok je 211 cm. Protekle sezone za somborski tim odigrao je deset mečeva. Na parketu je proveo 90 minuta, postigao je 39 poena, uz procenat uspešnosti od 54 odsto.

Tagovi:
Pročitajte još: