Krajinović zaustavljen u 1. kolu Mastersa u Madridu!

Filip Krajinović ubedljivo je danas poražen u 1. kolu Otvorenog prvenstva Madrida od „srećnog gubitnika“ Japanca Jošihita Nišioke rezultatom 2:0 (6:2, 6:4) u setovima. 

Nišioka je „uleteo“ u glavni žreb turnira nakon što se Britanac Kameron Nori povukao sa turnira. Ukazanu šansu Nišioka je maksimalno iskoristio i za nešto manje od 80 minuta igre savladao je Krajinovića. 

Katastrofalno je Krajinović otvorio meč. Odmah na startu meča Nišioka je došao do velike prednosti od 4:0 u gemovima, tako što je Krajinoviću uzeo njegova  prva dva servis gema. Nakon toga osvajanje prvog seta bila je formalnost i Nišioka je prvi set dobio ubedljivo rezultatom 6:2.

Drugi set bio je izjednačen sve do sedmog gema. U sedmom gemu drugog seta danas izuzetno motivisani Nišioka opet je uspeo da uzme brejk Krajinoviću na njegov servis. Poveo je Nišioka rezultatom 4:3. Nakon toga potvrdio je brejk na svoj servis i sve do kraja meča nije dopustio Krajinoviću da se vrati u meč. Drugi set, a samim tim i meč Nišioka je dobio rezultatom 6:4. 

Ispadanjem Krajinovića u 1. kolu Mastersa u Madridu Srbija je ostala bez predstavnika, jer su prethodno u 1. kolu zaustavljeni Dušan Lajović i Miomir Kecmanović. 

Milan Grahovac

photo: instagram @krajinovic_filip