Krastavac jača imuni sistem

Prepun vode, krastavac najpre pomaže u tome da naš organizam duže ostaje hidriran. Osim toga što je u stanju da stabilizuje nivo holesterola i ojača imuni sistem, krastavac se pokazuje kao izuzetan saveznik u snižavanju i stabilizovanju visokog krvnog pritiska.

Krastavac ne samo da može da spreči variranje pritiska, već je s njim moguće i sasvim prevazići problem s hipertenzijom koji zna da bude ozbiljan i prilično težak.

Redovno konzumiranje krastavca na gotovo dnevnom nivou učiniće da se naš krvni pritisak stabilizuje i držaće nas podalje od mogućih bolesti koje uzrokuje hipertenzija.

Savremena istraživanja ukazuju da krastavac ima ulogu u štićenju unutrašnjeg sloja krvnih sudova od upala i bakterija. On čak deluje i na stabiliziranje krvnog pritiska.

download (1)

Pomaže u prevazilaženju glavobolje

Obično se u situacijama visokog krvnog pritiska koje se danima ponavljaju oseća slabost praćena jakim glavoboljama. Da bi se ovakve neprijatnosti izazvane hipertenzijom prevazišle, opet postoji jednostavan način, a to je ispijanje soka od svežeg krastavca.

Piše: Vanja