fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Kristina Balandžić i Vukašin Šarović dobitnici nagrada na Konkursu „Crna Gora moja matica“

Kristina Balandžić i Vukašin Šarović

U organizaciji Uprave za saradnju sa dijasporom-iseljenicima i Internacionalne kulturne asocijacije „IKA“,  u Kulturno-informativnom centru „Budo Tomović“ u Podgorici, održano je književno veče, na kom su učešće uzeli i članovi Udruženja Crnogoraca opštine Kula, Kristina Balandžić i Vukašin Šarović.

Oni su se u okviru Konkursa „Crna Gora moja matica“ predstavili svojim pesmama i pričama, a žiri u sastavu: Slavka Božović, književnica, Nikola Šćepanović, književnik i profesorka Sanja Živković, odlučio je da prvo mesto za najbolju pesmu pripadne Kristini Balandžić sa pesmom „Moja Crna Goro“, dok je Vukašin Šarović dobitnik druge nagrade za priču „Crna Gora je moj dom“.

Nagrade i pehare najuspešnijima uručio je vršilac dužnosti direktora Uprave za saradnju sa dijasporom-iseljenicima, Erduan Demić, koji je izjavio da je književno veče proteklo sa puno emocija koje su deca kroz svoja dela prikazala. Iz Udruženja Crnogoraca opštine Kula zahvaljuju se Upravi za saradnju sa dijasporom-iseljenicima koja je podržala manifestaciju i Internacionalnoj kulturnoj asocijaciji „IKA“ koja je pozvala udruženje iz Kule da učestvuje na književnoj večeri.

Tagovi:
Pročitajte još: