fbpx
22°C
Clear sky

KRIZNI ŠTAB ODLUČIO Ovo su nove mere u borbi protiv epidemije virusa korona u Beogradu

Krizni štab doneo je na današnjoj sednici nove mere u cilju borbe protiv epidemije virusa korona, saznaje “Blic”.

Prema tim informacijama, nove mere, koje će Krizni štab preporučiti Vladi Srbije, će izgledati ovako:

– U Beogradu će biti obavezno nošenje maski u javnom gradskom prevozu i zatvorenom prostoru, počevši od sutra u 6 sati ujutru. Za one koji ne nose maske, predviđene su kazne. Obaveza nošenja maski već postoji u gradovima u Srbiji gde je došlo do naglog skoka obolelih od kovida 19.

Kako se navodi u saopštenju Vlade Srbije maske će moraju da nose svi posetioci tržnih centara, kafića, restorana, noćnih klubova, salona lepote, teretana…

Kažnjavanje

Kako saznajemo, narednih sedam dana neće biti kažnjavanja koje će početi ukoliko apeli i ne budu dali rezultate. Do sada je nošenje maski bila preporuka i stvar lične odgovornosti svakog od nas.

U naredna dva dana, krizni štab će taksativno predložiti kriterijume na osnovu kojih će moći da bude proglašena vanredna situacija.

Kako “Blic” saznaje, preciziranje kriterijuma je bitno kako bi se sprečile eventualne zloupotrebe javnih nabavki bez tendera.

Ovo su za sada mere koje će biti preporučene Vladi.

Krizni štab će precizirati kako će se i na koji način limitiranje broja odnositi na prostore poput javnih kupališta i bazena.

Na Kriznom štabu je odlučeno i da će test za strane državljane koštati 120 evra.

Preuzeto: blic.rs

Tagovi:
Pročitajte još: