fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Kuće na selu za još tri porodice sa teritorije Grada

Kuće na selu - potpisivanje ugovora

Zahvaljujući programu koji sprovodi Ministarstvo za brigu o selu još tri porodice će dobiti svoj dom u naseljenim mestima na teritoriji Grada Sombora. Tim povodom, član Gradskog veća za oblast socijalne zaštite, Darko Smiljanić, danas je, potpisao Ugovor o dodeli bespovratnih sredstava za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom.

Za život na selu opredelili su se Jovana i Dragomir Kalinić, Otilia i Slobodan Topić, kao i Danijel Milošević, koji su za svoj novi dom odabrali kuće u naseljenim mestima Stanišić, Svetozar Miletić i Riđica.

Član Gradskog veća izrazio je veliku zahvalnost Ministarstvu za brigu o selu i ministru Krkobabiću što su omogućili, od 2021. godine do danas, bespovratna sredstva za kupovinu čak 96 seoskih kuća na teritoriji grada Sombora i time podstakli život na selu, te sve prednosti i mogućnosti koje ono nudi, kako za mlade bračne parove, decu, tako i za samohrane roditelje.

Javni konkurs za realizaciju programa dodele bespovratnih sredstava za kupovinu seoske kuće sa okućnicom na teritoriji Republike Srbije za 2023. godinu, otvoren je do utroška budžetskih sredstava predviđenih za ovu namenu, a najkasnije do 1. novembra, do kada svi zainteresovani mogu da dostave prijave.

Tagovi:
Pročitajte još: