Kuke dobrote postavljene i u Odžacima

U okviru humanitarne akcije “Ako imaš donesi, ako nemaš odnesi”, kojoj se priključuje sve veći broj građana širom Srbije i regiona, ljudi dobre volje mogu na uličnim čivilucima postavljenim na javnim mestima ostavljati hranu ili odeću za najugroženije. Odnedavno su “kuke dobrote” zaživele i u Odžacima zahvaljujući našoj mladoj sugrađanki.

 “Kuke dobrote” nalaze se u ulici Jurija Gagarina u Odžacima, na ogradi “Nivea” dečijeg igrališta i postavila ih je Jelena Ristić uz pomoć svojih kolega Dejana Petkovića i Aleksandra Krstića. Njena ideja bila je da animira sugrađane da pokažu humanost na delu tako što će donirati hranu za ugrožene.

Slike prvih “kuka dobrote” u Odžacima ubrzo su podeljene putem društvenih mreža i sudeći po tome da se svaki dan na ovim uličnim čivilucima mogu videti kese sa hranom koje su ostavili plemeniti ljudi, akcija je zaživela i Odžačani su prepoznali njen značaj.

Hranu koja je ostavljena mogu slobodno uzeti svi kojima je potrebna, bez obaveze da moraju nešto ostaviti zauzvrat.

Akcija koja se realizuje pod motom “Ako imaš donesi, ako nemaš odnesi” krenula je iz Beograda i ubrzano se raširila na sve veće gradove Srbije i drugih država regiona.

Sada su i Odžaci deo ove hvale vredne akcije kojoj se mogu priključiti svi koji su u mogućnosti, tako što će po ceni jednog obroka pomoći onima kojima je pomoć najpotrebnija.

Izvor: Radio Odžaci