fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Kula: Aleksandra Đikić šampionka Balkana

Kula: Aleksandra Đikić šampionka Balkana

Proteklog vikenda, održan je Balkanski šampionat za seniorke i seniore u Podgorici. Na Šampionatu su nastupile nacionalne selekcije iz 13 zemalja. Kao članica reprezentacije Srbije u borbama pojedinačno (-55kg) nastupila je i takmičarka iz Kule, Aleksandra Đikić, koja je ostvarila neverovatan uspeh osvajanjem 1. mesta i zlatne medalje, te tako posle 16 godina donela seniorsku balkansku medalju u Karate klub „Hajduk”.

Aleksandra je u prvom kolu pobedila takmičarku iz Turske posle rezultata 2:2 na prednost prvog poena, zatim je u drugom kolu savladala takmičarku iz Hrvatske rezultatom 2:1 da bi u polufinalnom meču takođe pobedila takmičarku iz Srbije rezultatom 4:2 i u finalnom meču u borbi za zlatnu medalju je savladala takmičarku iz Slovenije rezultatom 8:0.

Aleksandra je briljantno odradila sve mečeve i ostvarila je jedan od najvećih uspeha u istoriji kluba dugoj 47 godina posebno što se radi o seniorskoj konkurenciji, a ona ima samo 19 godina i tek je izašla iz juniorske konkurencije. Ona je pored pojedinačnog nastupa bila i članica ekipe, ali je nažalost naša selekcija zaustavljena u borbi za bronzanu medalju od strane reprezentacije Severne Makedonije. Ona je godinama u nazad jedna od najperspektivnijih takmičarki u Srbiji i aktuelni je šampion države što je i kvalifikovalo i preporučilo da bude deo nacionalnog tima za Balkansko Prvenstvo. Sa osvajanjem ove zlatne medalje ona je i definitivno potvrdila da je dominantno najbolja takmičarka u Srbiji u svojoj kategoriji i da sa punim pravom očekujemo poziv selektora za naredni Evropski Šampionat koji nas očekuje u maju mesecu u Zadru. U prilog izuzetnosti Aleksandrinog dostignuća govori i činjenica da se ona okitila jednom od ukupno dve zlatne medalje koje je osvojila selekcija Srbije pa i to govori koliko je bilo zahtevno i teško doći do najvišeg stepenika na postolju. Aleksandru pored raskošnog talenta, krasi veliki rad i odricanje i važi za beskompromisnog “fajtera” u karate svetu. Ovo je najveći rezultat u njenoj dosadašnjoj uspešnoj karijeri, ali smo sigurni da može da napravi i naredni iskorak pa da napadne i evropsku medalju. U klubu smo izuzetno ponosni i prezadovoljni jer je ovo još jedna u nizu potvrda visokog nivoa kvaliteta stručnog rada u Karate klubu “Hajduk” i da smo mi višedecenijski brend u karate sportu prepoznat u domenu kontinuirane proizvodnje vrhunskih takmičara i novih šampiona.

Tagovi:
Pročitajte još: