Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Kula: Izbeglim i raseljenim licima dodeljeni paketi pomoći u vidu građevinskog materijala

Kula-poseta komesarke Stanisavljević

Praksa dodele paketa pomoći izbeglim licima i povratnicima po sporazumu o readmisiji u opštini Kula nastavljena je i ove godine. Sa tim u vezi izbeglim i interno raseljenim licima, Ugovore o dodeli paketa pomoći u vidu građevinskog materijala u Svečanoj sali Skupštine opštine Kula, uručili su komesarka za izbeglice i migracije Republike Srbije, Nataša Stanisavljević i predsednik opštine, Damjan Miljanić.

Po rečima komesarke, Nataše Stanisavljević, Komesarijat izbeglim i interno raseljenim licima omogućava kupovinu kuća sa okućnicom, a pomaže im kroz dodelu građevinskog materijala, dodelu paketa hrane i ogreva. Ona se zahvalila predsedniku Opštine Kula na dosadašnjoj sjajnoj saradnji koja se nastavlja i u ovoj godini.

„Ono što je veoma važno jeste da Komesarijat za izbeglice i migracije pomaže izbeglim, interno raseljenim licima tako što omogućava kupovinu kuća sa okućnicom čija je vrednost 1.950.000.000 dinara, kao i paketa građevinskog materijala čija je vrednost od 250.000 do 800.000 dinara. Želim da se zahvalim predsedniku Opštine Kula na sjajnoj saradnji i na tome što zajedno činimo sve kako bi što veći broj građana Kule dobio onu podršku koja im je potrebna. Ako pogledamo 2023. godinu, Komesarijat za izbeglice i migracije izdvojio je 15 miliona dinara i na taj način su podržane 102 porodice, kako kroz kupovinu seoskih kuća, tako i kroz dodelu građevinskog materijala, dodelu paketa hrane i ogreva, dakle svega onog što je potrebno, pa ćemo tako i u ovoj godini nastaviti zajedničku saradnju“, rekla je Stanisavljević.

Predsednik opštine Kula komesarki je uručio zahvalnicu, čime je simbolično iskazao zadovoljstvo zbog  uspešne saradnje. On je istakao da ovakva pomoć mnogo znači građanima i da pokazuje odnos države prema svojim građanima.

„Prisustvo Komesarijata kroz ovakve programe je gotovo redovna stvar više puta u toku godine, a mi smo imali zadovoljstvo da budemo domaćini i samoj komesarki i to nam mnogo znači. Svojim prisustvom ona pokazuje značaj svih ovih programa i svoju posvećenost ovoj kategoriji stanovništva koja i dalje ima snažnu podršku države Srbije. Kakvu saradnju imamo sa Komesarijatom i komesarkom lično najbolje govori činjenica da smo joj danas uručili zahvalnicu ispred Opštine Kula, kako bismo simbolično iskazali zadovoljstvo zbog te saradnje. I sada je jedan Konkurs aktuelan, pa ćemo u toku godine sigurno imati još nekoliko puta slične događaje, u smislu uručivanja ugovora pomoći različitim kategorijama stanovništva. To znači našim građanima, našoj opštini i pokazuje odnos države Srbije prema svojim građanima“, zaključio je Miljanić.

Tagovi:
Pročitajte još: