Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Kula: Obeležen Svetski dan fizičke aktivnosti

Kula: Obeležen Svetski dan fizičke aktivnosti

Svetski dan fizičke aktivnosti i ove godine obeležen je u parku u centru Kule. Zaposleni u Domu zdravlja Kula, u saradnji sa Opštinskom upravom i mnogobrojnim pokroviteljima, okupili su sportske klubove sa teritorije lokalne samouprave, decu iz vrtića i osnovnih škola i druge organizacije, koje u svom polju delovanja imaju sportsko usmerenje i principe zdravog načina života.

Deci i okupljenim građanima obratili su poznati kulski maratonac i profesor u penziji, Zoran Janković, kao i doktor, Fedor Teodorović koji su im dali vrlo važne savete i pouke kada je reč o važnosti fizičke aktivnosti. Video poruku uputio je i naš proslavljeni sportista, košarkaš Bogdan Bogdanović, koji je izrazio zadovoljstvo što bar na ovaj način učestvuje u obeležavanju ovog značajnog dana. Deca iz osnovnih škola vreme su provela crtajući, trčeći, preskačući vijaču i lastiš, a u slobodnim trenucima zasladili su se proizvodima kompanije „Jaffa“, a mladi karatisti Karate kluba „Hajduk“ i atletičari Atletskog kluba „Hajduk maraton tim“ predstavili su aktivnosti koje sprovode u okviru svojih sportskih klubova.

Direktorka Doma zdravlja Kula, doktorka Vesna Tomić, najuspešnijim mladim sportistima uručila je vaučere za kupovinu sportske opreme. Iz Karate kluba „Hajduk“ vaučere su dobili Luka Giric, Mihajlo i Miloš Krnajac, dok su najuspešniji sportisti Atletskog kluba „Hajduk maraton tim“ Ana Novković i Matija Šijan. Ona se zahvalila svim sportskim klubovima, farmaceutskim kućama i donatorima, u nadi da će obeležavanje Dana fizičke aktivnosti postati deo tradicije.

Tagovi:
Pročitajte još: