Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Kula: Održan „Grappling Kup Srbije“

Kula: Održan „Grappling Kup Srbije“

Deveti po redu „Grappling Kup Srbije“ održan je u Kuli. Takmičenje je okupilo više od 420 takmičara i 50 borilačkih klubova, čime je Kula još jednom potvrdila svoj primat i mesto na borilačkoj mapi Srbije. Organizatori takmičenja su „Constrictor Fight team“ i Srpski rvački Grappling savez, uz podršku opštine Kula i mnogobrojnih sponzora.

Dejan Tešić, glavni trener „Constrictor Fight team-a“, rekao je da je zadovoljan brojem učesnika i da je takmičenje opravdalo sva očekivanja.

„Hvala vam što ste uz nas sve ove godine. Najavili smo pre mesec dana da ćemo imati preko 400 takmičara, što se i ostvarilo. Deseto izdanje mora da bude specijalno, ali to ćemo još uvek držati u tajnosti i sigurno ćemo ga obeležiti  na pravi način“, istakao ej Tešić.

„Grappling Kup Srbije“ otvorio je predsednik opštine Kula, Damjan Miljanić. Govoreći o takmičenju, Miljanić je istakao da Kuli pripada velika čast da bude domaćin borilačkog spektakla na kome učestvuju takmičari iz više od deset država, te da je to najvećim delom zasluga Dejana  Tešića i „Constrictor Fight team-a“, a opština Kula će uvek biti tu da adekvatno podrži rad i trud ovog borilačkog kolektiva i preduzimljivih pojedinaca u njemu.

„Kada klub Dejana Tešića organizuje jedno ovakvo takmičenje, gde dođe 50 klubova iz praktično celog regiona, iz 12 zemalja, onda to govori da taj klub zaslužuje svaku pažnju, pomoć i projekte koje smo realizovali zajedno. Svake godine u ovo doba Kula postaje centar ovog sporta i dolaze gosti iz celog regiona. Organizacija je sjajna, takmičari su zadovoljni, publika takođe, tribine su pune kao da je u pitanju neka rukometna ili košarkaška utakmica. Atmosfera je sjajna i već godinama ovaj klub je institucija i prepoznati su u celoj Srbiji. Nama je to dragoceno i dragoceni su ljudi koji vode taj klub. Trenira veliki broj naše dece, tako da će se saradnja i zajednički projekti sigurno nastaviti“, zaključio je predsednik opštine Kula.

Tagovi:
Pročitajte još: