fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Kula: Održana obuka vozača dvotočkaša na temu bezbednog upravljanja

Kula - moto obuka

Savet za bezbednost saobraćaja opštine Kula i Agencija za bezbednost saobraćaja, organizovali su obuku vozača dvotočkaša, odnosno manifestaciju na temu bezbednosti vozača motocikala i mopeda.

Osnovni cilj manifestacije bio je edukacija vozača motocikala i mopeda u oblasti bezbednog učestvovanja u saobraćaju i bezbednog upravljanja motociklom i mopedom na teritoriji opštine Kula. Takođe, u okviru programa, organizovan je i  trening bezbedne vožnje mopeda.

Dejan Aleksić iz Saveta za bezbednost saobraćaja opštine Kula istakao je da je osnovni cilj ove edukacije usavršavanje praktičnih sposobnosti svih onih koji upravljaju mopedima i motociklima.

„U organizaciji Saveta za bezbednost saobraćaja opštine Kula i Agencije za bezbednost saobraćaja sprovodimo praktičnu i teorijsku obuku za vozače dvotočkaša. To je naša aktivnost koju sprovodimo svake godine, a obuka je izvršena u nastavnom centru Ministarstva unutrašnjih poslova, a glavni cilj je usavršavanje praktičnih sposobnosti vozača. Obuka se vodi pod nazivom „Trening bezbedne vožnje“, a obuku sprovode licencirani instruktori iz Agencije za bezbednost saobraćaja i poenta je da se vozači edukuju, pošto oni predstavljaju ranjivu kategoriju u saobraćaju“, poručio je Aleksić.

Miodrag Dimitrijević, licencirani instruktor Agencije za bezbednost saobraćaja, naglasio je da je ova obuka vid treninga bezbedne vožnje i sistem ubrzanog sticanja veština i znanja za bezbedno učestvovanje u saobraćaju:

„Ovo je trening bezbedne vožnje i jedan sistem ubrzanog sticanja znanja za bezbedno učestvovanje u saobraćaju, pošto motociklisti spadaju u ugroženu grupu i ovaj trening predstavlja najlakši način da oni dođu do određenih alata kako bi bili bezbedniji u saobraćaju. Trening se sastoji od teorijskog dela o fizičkim silama koji traje nekih 45 minuta i praktičnog dela na poligonu koji je trajao oko šest sati“, zaključio je Dimitrijević.

Tagovi:
Pročitajte još: