Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Kula: Održane radionice za decu predškolskog i školskog uzrasta

Kula - deca

Narodna biblioteka u Kuli, u protekloj godini, stavila je u fokus pospešivanje kreativnosti, ali ujedno i ljubavi prema čitanju i umetnosti kod dece.

Svake srede su organizovane radionice na kojima su deca imala priliku ne samo da se druže, već i da nauče mnogo toga, a biblioteka je na tom projektu sarađivala i sa vrtićima i školama, pa su tako održane dve radionice kreativnog pisanja u osnovnim školama u Kuli.

“Pisanje tekstova je u osnovi mnogih savremenih profesija, a kreativnost i funkcionalna pismenost smatraju se neophodnim sposobnostima u savremenom svetu”, objasnila je direktorka biblioteke Dragana Durković.

– Osim toga, radionica kreativnog pisanja za decu izraz je ljubavi prema jeziku i entuzijazma i potrebe da maternji jezik vrati ugled.

Prema rečima Dragane Durković od posebne važnosti, u kulturi koja je orijentisana uglavnom na instant video doživljaje i sadržaje, koji značajno umanjuju dečju sposobnost komuniciranja, a naročito čitanja i pisanja kao deo ključnih životnih veština negovati kulturu umetničkog izražavanja i čitanja. U ovoj godini u biblioteci nastavljaju da rade u istom maniru, odnosno da probude kod dece ljubav prema pisanoj reči, umetnosti i kreativnosti.

Tagovi:
Pročitajte još: