Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Kula: Otvorena izložba „Svevremeni Njegoš“

Savremeni Njegos

U holu Ekonomsko-trgovinske škole u Kuli otvorena je izložba „Svevremeni Njegoš“. Ova izložba prezentovana je nešto ranije, u okviru manifestacije „Njegoševi dani“, koju organizuje KUD „Durmitor“, a sada će posetioci moći da je pogledaju u holu Škole, do 30. novembra, radnim danima od 9.30 do 13.30 časova, odnosno, u  skladu sa radnim vremenom ustanove.

Izložbu je otvorila direktorka škole, Tatjana Vještica, a zatim su učenice sve prisutne upoznale sa likom i delom Petra Petrovića Njegoša. One su pevale i čitale citate iz njegovih dela.

Mentori ovog programa su Snežana Delić, profesorka ekonomske grupe predmeta i Aleksandra Sekulić, profesorka srpskog  jezika i književnosti. Sekulić je istakla da će kroz izložbu svoje vršnjake i ostale zainteresovane posetioci sprovoditi učenici koji će im pojašnjavati poruke panoa, kao i da su zamislili da ova izložba obilazi i neke druge škole: „Izložba „Svevremeni Njegoš“ je danas otvorena u našoj školi, ali je ona već prezentovana na „Njegoševim danima“ i rezultat je saradnje KUD „Durmitor“ i učenika naše škole. Oni su priredili tekstove i citate, a pokrovitelj i vlasnik cele izložbe je KUD „Durmitor“. Zamišljeno je da izložba bude putujuća, pošto će kroz izložbu grupe koje budu dolazile i posetioce voditi pripremljeni učenici – kustosi. Zamislili smo da ona obilazi  i neke druge škole, osnovne i srednje, u zavisnosti od toga sa kim uspostavimo saradnju. Za sada će, do kraja novembra, biti u našoj  školi i grupe mogu da se najave na mejl škole ili pozivom na telefon kako bismo mogli da pripremimo učenike da dočekaju posetioce i da ih vode kroz izložbu.“

Tagovi:
Pročitajte još: