Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Kula: Počeli radovi na novom, modernom igralištu kod „Lamela“

Kula - igralište

U opštini Kula nastavlja se sa postavljanjem dečijih igrališta, pa su tako danas otpočeli radovi na jednom od modernih, multifunkcionalnih igrališta u centru Kule, kod „Lamela“. Radove je obišao predsednik opštine Kula, Damjan Miljanić, koji je naglasio da je ovo igralište koje se radi u saradnji sa Ministarstvom za brigu o porodici, čak 16. po redu koje je u prošloj i ovoj godini postavljeno na teritoriji lokalne samouprave.

„Ovo je četvrto igralište ove godine koje pravimo u opštini Kula, a ukupno gledano prošlu i ovu godinu 16. koje gradimo. Ove godine uradili smo veliko igralište na Malom Staparu, igralište u Novoj Crvenki i u Osnovnoj školi „Petefi brigada“. Ovo igralište radimo u saradnji sa Ministarstvom za brigu o porodici. Biće multifunkcionalno, imaće prostor i za penzionere i za najmlađe i biće jedno od najvećih igrališta koje je urađeno. Ideja nam je da svake godine uradimo nekoliko novih igrališta, na više različitih lokacija, i stvorimo prijatniji ambijent i prostor za decu koji će biti potpuno bezbedan zato što se ova igrališta rade po novim standardima bezbednosti, ali i sa novim spravama, u smislu novih rešenja i nove organizacije igre. Ovo igralište će po tome biti posebno i trebalo bi da vrlo brzo bude završeno.  Radovi su krenuli danas i uveren sam da će već sledeće nedelje biti privedeni kraju, jer se ovde mora raditi betonska podloga, zatim će se nanositi sloj na beton i na kraju će se montirati  sprave“, rekao je Miljanić.

On je naglasio da su u planu za sledeću godinu nova igrališta – jedno na prostoru „Vašarišta“ i jedno u Crvenki, u cilju stvaranja prijatnijeg ambijenta, kako za najmlađe tako i za najstarije.

„Urađen je veliki broj igrališta za dve godine, već sada je to veći broj igrališta nego što je ikada bio napravljen na teritoriji opštine Kula. Postoje i manja igrališta koja su radila komunalna preduzeća, pa će tako i ovo igralište biti preseljeno na dve nove lokacije. Za sledeću godinu već imamo ugovoreno veliko igralište u sklopu parka koji se rekonstruiše, biće građeno i igralište na prostoru „Vašarišta“, ali i u Crvenki“, zaključio je predsednik opštine Kula.

Tagovi:
Pročitajte još: