Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Kula: U osnovnim školama upriličen prijem đaka prvaka

Kula - prijem prvaka

Prošlo je skoro tri meseca otkako se poslednji put začulo školsko zvono. Đaci su uživali u bezbrižnosti letnjeg raspusta i sada spremno ulaze u novu školsku 2023/2024. godinu. Za najmlađe đake u opštini Kula, đake prvake, danas su upriličeni prijemi, gde su se upoznali sa svojim učiteljicama i drugarima sa kojima će deliti školske klupe u narednih osam godina.

Predsednik opštine Kula, Damjan Miljanić, posetio je Osnovnu školu „20. oktobar“ u Sivcu, a potom i Osnovnu školu „Petefi brigada“ u Kuli, gde se obratio đacima, njihovim roditeljima i učiteljima, poželevši im srećan polazak u školu i mnogo uspeha u budućnosti i naglasivši da će obilaske nastaviti i sutra, s obzirom na poklapanje satnica prijema koji se danas održavaju u nekoliko osnovnih škola.

„Početak školske godine je uvek lep događaj za sve đake i roditelje, a posebno za đake prvake. Mi smo upravo došli iz Sivca, gde je takođe organizovana priredba, sutra ćemo takođe obići neke škole, onoliko koliko stignemo, jer se termini obično preklapaju. Kao predsednik opštine, ali i roditelj jednog đaka prvaka, želim im da u svom školovanju gaje i šire drugarstvo, da dobra deca postanu dobri ljudi, a da znanje koje steknu iskoriste na dobrobit svog okruženja i društva i naravno na svoju dobrobit. Uveren sam da će i ova generacija iznedriti sjajne ljude, sjajne stručnjake i to je ono što je budućnost i ovog grada i ove države, rekao je Miljanić.

Naglasio je da je lokalna samouprava, i ove godine, za sve prvake pripremila besplatne udžbenike i školski pribor.

„Na ovaj način, ja lično, ali i opština, želimo da ukažemo na značaj obrazovanja i školovanja, da im poželimo uspešan početak školske godine i da sa lakoćom rešavaju sve svoje zadatke u budućnosti. Đacima prvacima, odnosno njihovim roditeljima, pripremili smo školski pribor koji je ove, kao i  prethodnih godina, besplatan“, zaključio je predsednik opštine Kula.

Kada je u pitanju brojnost prvaka u danas posećenim školama, Osnovnu školu „20. oktobar“ u Starom Sivcu ove godine pohađaće dva odeljenja prvaka, dok će u školi u Novom Sivcu, kao i do sada, biti jedno odeljenje prvaka koje će brojati 27 đaka. Osnovnu školu „Vuk Karadžić“ u Crvenki ove godine pohađaće tri odeljenja prvaka, dok će u školu u Novoj Crvenki poći četvoro đaka. Osnovna škola „Petefi brigada“ u Kuli upisala je tri odeljenja prvaka na srpskom jeziku i jedno odeljenje đaka koji će nastavu pohađati na mađarskom jeziku.

Tagovi:
Pročitajte još: