fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Kula: Uskoro onlajn servis za podršku porodicama u obavljanju različitih poslova

Obaveštenje

U okviru projekta unapređenja rađanja i podrške porodici, opština Kula sprovodi još jednu u nizu aktivnosti, koja je namenjena podršci porodicama koje odgajaju decu u usklađivanju porodičnih i poslovnih obaveza.

Kroz projekat se osniva onlajn servis  za podršku porodicama u obavljanju različitih poslova održavanja domaćinstva, popravki, održavanja okućnice i dvorišta, kućnih poslova (pranja veša, peglanja, spremanja), kao i poslova čuvanja dece i podrške deci u učenju.

Servis je zamišljen kao onlajn baza, odnosno, katalog svih ljudi koji pružaju slične usluge u celoj opštini Kula, a u kojem će biti prikazana ponuda i kontakti izvršilaca posla sa opisom kvalifikacija i ponudom usluga koje vrše. Na taj način će svakoj porodici biti moguće da angažuje profesionalnu podršku za svoju porodicu na siguran i dostupan način, a svakome ko pruža ove usluge biće omogućena besplatna reklama i pristup klijentima. Servis će biti stalno dostupan kao sajt, na kome će biti stalno ažurirani podaci.

„Ukoliko ste nastavnik, učitelj, vaspitač ili student koji ima potrebu za dodatnim poslom i zaradom u radu sa decom, ukoliko imate potrebu i veštine da dodatno zaradite i radite kao kućno osoblje na poslovima održavanja domaćinstva, košenja, popravki i sličnih usluga, prijavite se kako biste bili upisani u bazu pružalaca usluga i obezbedili sebi tržište za dodatnu zaradu i priliku za angažovanje. Prijave se primaju putem telefona 065/241-24-97 svakog radnog dana, od 8 do 14 časova, pozivom ili putem SMS poruke. Potrebno je da dostavite svoje kontakt podatke i naznačite koji je posao koji nudite, a zadužene osobe će vas kontaktirati za dalje korake. Prijave traju od 30. oktobra do 10 novembra 2023. godine“, navodi se u saopštenju.

Opština Kula prepoznala je da je neophodno sprovesti različite mere u cilju smanjenja psihološke cene roditeljstva olakšavanjem vođenja domaćinstva. Roditeljstvo je u Srbiji pretežno izjednačeno sa materinstvom i to intenzivnim materinstvom, što podrazumeva neupitno i ogromno iscrpljivanje žena/majki za svoje bližnje, za decu, supruga, domaćinstvo, a danas sve više i za ostarele roditelje i druge srodnike kojima je potrebna pomoć. Psihološka cena roditeljstva i prateći stres koje roditeljstvo izaziva su one ekonomski nemerljive kategorije koje često stoje iza odluka da se nema još jedno dete, odnosno iza nerađanja više dece.

Tagovi:
Pročitajte još: