Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Kula: Uskoro rekonstrukcija Osnovne škole u Sivcu

Nastavak podele besplatnih udžbenika đacima prvacima

U toku je upis prvaka u osnovne škole. U Osnovnu školu „20. oktobar“ u Sivcu, ove godine, poći će 72 prvaka, koji će, kao i svi ostali prvaci sa teritorije opštine Kula od strane Opštinske uprave dobiti besplatne udžbenike i školski pribor. Na sreću svih đaka i zaposlenih, kao i stanovnika Sivca, zgrada škole u Novom Sivcu doživeće najveću rekonstrukciju koju je neka škola na teritoriji opštine imala, za šta će biti opredeljeno preko 400 miliona dinara.

Tim povodom, OŠ u Sivcu, posetio je predsednik opštine Kula, Damjan Miljanić, koji je sa v.d. direktorom škole, Brankom Žeželjem, razgovarao o aktuelnim temama – rekonstrukciji, upisu u škole, ali i o besplatnim udžbenicima.

„Koristim priliku da se, u ime kolektiva škole i u svoje lično ime, zahvalim predsedniku Opštine na današnjoj poseti. Poseta je pre svega vezana za besplatne udžbenike za buduće đake prvake, ali smo se dotakli i drugih tema. Ono što sve zaposlene, đake, sve žitelje Sivca interesuje su radovi na rekonstrukciji ove zgrade. Imamo neka obećanja, bilo je i ranije priča koje su stopirane pred Koronu, pa se nadam da ćemo brzih dana ovde videti velike radove“, rekao je Žeželj.

Po rečima predsednika opštine, roditeljima đaka prvaka Opština Kula je i ove godine odlučila da olakša obezbedivši im udžbenike i školski pribor.

„Prvenstveno smo razgovarali o rekonstrukciji škole u vrednosti od preko 400 miliona dinara. Rađena je nova dokumentacija, to je jedan redovan postupak, i sada smo stvarno u završnoj fazi kada čekamo saglasnost Resornog ministarstva da se raspiše javna nabavka i da se krene u praktično najveću rekonstrukciji neke škole na teritoriji naše opštine, što će mnogo značiti kako za Sivac, tako i za celu našu opštinu. Pored toga, ove godine nastaviće se i u drugim školama radovi na rekonstrukciji, u Ruskom Krsturu, Kuli i Crvenki, ali će ovde radovi biti dominantni. Bitno je da naglasimo da će i ove, kao i svake godine, Opština obezbediti udžbenike za sve đake prvake, kao i kompletan školski pribor za njih, po modelu od prošle godine, i na taj način će roditeljima novih osnovaca olakšati početak školovanja i jedne veoma važne faze u životu. Iako je to i definisano našim Skupštinskim odlukama i budžetom potrebno je najaviti i ovako, kako bi roditelji znali da su udžbenici obezbeđeni“, zaključio je Miljanić.

Tagovi:
Pročitajte još: