fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Kula: Vršačka predstava „Don Žuan“ pobednik “Publikuma“

Kula - Publikum

Završen je još jedan, treći po redu, Festival profesionalnih pozorišta „Publikum“. Tokom pet festivalskih dana, Kulturni centar u Kuli vrveo je od posetilaca, pa se gotovo svakog dana tražila karta više, čime se još jednom dokazalo da publika voli, poznaje i želi pozorište.

Koncept Festivala je takav da o kvalitetu predstava i pobedniku odlučuje publika koja, nakon svake predstave, u kutije označene brojevima od 1 do 5, ubacuje svoje karte i na taj način vrednuje kvalitet odgledanog.

U takmičarskom delu učestvovale su četiri predstave, a publika je odlučila da plasman bude sledeći: četvrto mesto i ocenu 3,46 osvojila je predstava „Laža i paralaža“ Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu, u režiji Slobodana Brankovića; treće mesto, uz ocenu 4,50, pripalo je glumcima šabačkog pozorišta, za izvođenje „Mračne komedije“ u režiji Petra Jovanovića, drugo mesto i ocenu 4,55 osvojila je predstava „Šta će biti sa svima nama“ Narodnog pozorišta „Toša Jovanović“ iz Zrenjanina, u režiji Borisa Liješevića, a prvo mesto i pobedu na Festivalu, uz ocenu 4,67 zasluženo su poneli glumci Narodnog pozorišta „Sterija“ iz Vršca, za predstavu „Don Žuan“, u režiji Andreja Cvetanovskog.

Poslednje festivalske večeri, u čast nagrađenih, „Jugoart“ produkcija iz Beograda izvela je predstavu „Noć u kući gospodina Kolaka“, pa je tako publika  imala priliku da se zabavi, nasmeje i uživa uz poznate glumce – Irfana Mensura, Slobodana Bodu Ninkovića i Vladimira Kerkeza.

Tagovi:
Pročitajte još: