Kuljani nisu uspeli da zaustave lidera

Hajduk 1912- Mladost GAT  2:3 ( 0:1)

Kula- Gradski stadion:“Milan Sredanović“.

Sudija: Kristijan Čapo (Subotica) 7.

Strelci: Furtula 57, 79. minut (Hajduk),

a , Babić 4, Masalušić 63. autogol i Popović 66. minut (Mladost). Žuti kartoni: Lončar , Žuža (Hajduk), a Gojković, Krasić , Kaurin (Mladost).

Hajduk 1912: Drinčić 7, Manojlović 7, Arežina 6,5 (Šćepanović-), Vuković 7, Masalušić 6, Lončar 7, Matijević 7, Furtula 8, Božović 6,5 (Vlaisavljević-), Žiža 6, Kostić 6,5.

Mladost GAT: Dražić 7, Stepančev 7, Slijepčević 7, Babić 8, Švonja 6,5 , Gojković 7 (Ilić-), Renić 8, Popović 7,5 (Smiljanić), Bošković 6,5 (Asani 6,5), Krasić 7 (Kaurin -), Stanić 7.

Igrač utakmice: Furtula

          Mlada ekipa Hajduka pružila je snažan otpor lideru iz Novog Sada, ali im to nije  bilo dovoljno da prekinu seriju od tri uzastopna poraza. Već u 3. Minutu, posle dobro  izvedenog kornera gostiju, pred golom domaćih nabolje se snašao nekadanji igrač Hajduka Bojan Babić i glavom sa sedam metara smestio loptu u nebranjeni deo mreže- 0:1. Kuljane taj pogodak nije poremetio, već su sve češće nastavili sa napadima ka golu Dražića. Stvorili su dve dobre prilike, ali je izostala realizacija. Prvo je u 20. minutu neuspešno šutirao Matijević sa desetak metara, a koji trenutak kasnije u šansi se našao kapiten Slobodan Vuković. On je glavom iz blizine, umesto u mrežu, pucao pravo u naručje golmana Novosađana. Treba zabeležiti i 35. minut kada je brzonogi Marko Renić sa više od 30 metara pogodio prečku.

U drugom delu susreta, najbolji akter meča Nikola Furtula je iz slobodnog udarca sa 22 metra, snažnim i preciznim šutem po zemlji zatresao mrežu- 1:1. Bio je to dodatni impuls da domaći igrači još žešće opsedaju gol lidera. Kada se to najmanje očekivalo, usledio je neočekivani tuš. Jednu ubačenu loptu sa strane, Masalušić je neoprezno poslao u sopstvenu mrežu- 1:2. Gosti su to iskoristili dva minuta kasnije, kada je posle kornera, Popović sa desetak metara glavom uvećao vođstvo svog tima. Nisu se ni tada domaći predali, a najbolji akter susreta Furtula je snažnim udarcem sa deset metara, po drugi put, primorao na kapitulaciju Dražića. Do kraja meča, igrači Hajduka su preneli igru pred kazneni prostor gostiju, ali nisu imali pravu šansu za još jedno izjednačenje. Minut pre kraja, Renić je propustio priliku da uveća vođstvo svog tima. Njegov udarac sa 12 metara  uspeo je da odbrani Drinčić.