fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Kupujete laptop? 3 stvari koje mora da ima ako ćete ga koristiti za posao

Procesor, RAM i hard disk su samo neke od stvari na koje morate da obratite pažnju.

Rasprodaje lapotpova su svuda oko nas, međutim, kako izabrati onaj najbolji i na šta obratiti pažnju?

I dok cena prvenstveno diktira performanse, postoje i druge stvari o kojima bi trebalo da raymislite pre nego što kupite laptop.

A ove 3 u velikoj meri mogu da vam unište, ili poboljšaju iskustvo korišćenja novog laptopa – pogotovo ako prvenstveno planirate da ga korsitite za posao.

Biometrijska zaštita

Laptop, Baterija

Foto: Pixabay.com

Ako vas mrzi da smišljate i ukucavate komplikovane loznike, biometrijska zaštita je najbolje rešenje.

Na raspologanju imate čitače otiska prstiju koji su ugrađeni u sam laptop, ali i brojne uređaje koji se ubacuju u USB slot kompjutera, i koji funkcionišu poput ključa.

A noviji modeli koriste i Microsoftovu Hello tehnologiju za porepoznavanje crta lica, p aje tako samo dovoljno da upalite kompjuter i sačekate da vas prepozna.

Većina poslovno orjentisanih laptopova dolazi sa čitačem otiska prstiju, jer je korišćenje IR kamera za prepoznavanje lice skuplje.

Ipak, odluka o tome na koji način ćete štititi podatke je na vama.

Pravi odnos ekrana

Toshiba Ultrabook, laptop, tablet

Foto: Telegraf

Većina laptopova danas je dizajnirano kao da su mali televizori visoke rezlucije sa širokim displejom čiji odnos stranica iznosi 16:9.

Ovo je idealno ako gledate HD film, ali je potpuno nezgodno ako pokušavate da radite nešto za posao.

Najproduktivniji odnos jeste 3:2, koji se može naći ma Microsoft Surface laptopovima. Ovde dobijate nešto viši ekran na koji lako možete da stavite dva dokumenta jedan pored drugog.

USB Type-C podrška

Pored toga što ne morate da razmišljate koju stranu morate da ubacite, USB Type-C konektor može da vam olakša život i na brojne druge načine.

Primera radi, možete da izaberete koji adapter želite da koristite, sve dok vaš punjač podržava USB Power Delivery standard. pa tako fabrički punjač možete da zamenite onim koji vama više odgovara.

Preuzeto: telegraf.rs

Tagovi:
Pročitajte još: