fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Lanac supermarketa u Nemačkoj odustaje od prodaje svetskih pića

Trgovina - Nemačka

Verovatno najpoznatije svetsko gazirano piće uskoro više neće biti dostupno u jednom lancu supermarketa u Nemačkoj.

Naime, Edeka odustaje od prodaje proizvoda Koka-Kole, nakon što je ta kompanija povećala cene.

Nemačka punionica Koka-Kole povećala je cene uz obrazloženje da su veći troškovi energije, a Edeka je poručila da ne prihvata poskupljenje i da više neće kupovati pića te kompanije. Uskoro bi sa rafova ovog lanca mogli da nestanu Koka-Kola, Fanta, Sprajt.

Kako je najavljeno iz punionice američke kompanije u Nemačkoj, još u julu, od septembra će doći do povećanja cena svih proizvoda i to u višem jednocifrenom postotku.

“Namirnice ne smeju postati luksuzna roba”, poručio je šef Edeke, Markus Mosa, na šta je Koka-Kola saopštila da neće više snabdevati taj lanac. Ovo nije prvi put da se Edeka sukobila sa jednim proizvođačem robe koju prodaje.

Trenutno se lanac spori sa američkim koncernom Mondelez, takođe u vezi cena, jer je čokolada Milka u pojedinim zemljama ponuđena po mnogo povoljnijoj ceni, prenosi Handelsblat.

Duže od godinu dana Edeka u svojim prodavnicama nema ni sokove Granici ili Hohes C, pošto se takođe spori sa proizvođačem. Edeka je, svojevremeno, u sukobu sa kompanijom PepsiCo uklonila iz svog asortimana celu paletu proizvoda tog američkog koncerna, uključujući Pepsi, i to sve do proleća, kada je postignut dogovor o daljoj saradnji.

Tagovi:
Pročitajte još: