fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Lazar Zubović na prijemu kod gradonačelnika Sombora

Ugovor o stipendiji

U zgradi Županije, danas je upriličen prijem i svečano potpisivanje Ugovora o stipendiranju ovogodišnjeg stipendiste Grada Sombora, Lazara Zubovića. Prijem mladog i talentovanog Lazara organizovali su gradonačelnik Grada Sombora, Antonio Ratković, članica Gradskog veća za oblast kulture i obrazovanja, Anita Stojakov i načelnik odeljenja za obrazovanje, Goran Todorić.
Gradonačelnik je čestitao Zuboviću na dosadašnjim ostvarenim rezultatima i poželeo mu sreću i uspeh u budućem školovanju.
„Iz godine u godinu, imam to zadovoljstvo da lično pozdravim najuspešnijeg i najtalentovanijeg đaka generacije koji je dobio stipendiju Grada Sombora. Kao Grad Sombor, ponosni smo što finansijski podržavamo najuspešnije đake za nastavak njihovog školovanja, a ove godine ta podrška je dodeljena Lazaru Zuboviću. Stipendija će se isplaćivati u deset rata u visini od 40 posto od bruto proseka zarade u Republici Srbiji. Ovom prilikom, želim da pozdravim Lazara i da mu poželim puno uspeha u daljem školovanju i da nam se što pre vrati kako bi sa stečenim znanjem i veštinama doprineo svom gradu u daljem razvoju i napretku“, poručio je Ratković.
Lazar Zubović je završio Srednju tehničku školu u Somboru i upisao prvu godinu osnovnih akademskih studija na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu, studijski program Računarstvo i automatika. Gradska stipendija, čiji iznos je u ovom trenutku oko 41.000 dinara, isplaćivaće se mesečno, tokom deset meseci svake studijske godine, a uslov za stipendiranje je da stipendista Grada redovno upisuje naredne godine studija sa prosečnom ocenom minimum 8,00.
Grad Sombor će nastaviti sa podrškom najuspešnijim mladim i perspektivnim đacima u njihovom školovanju i razvoju, težeći njihovom povratku u Sombor, kako bi ovde živeli, radili, osnivali porodice i doprineli napretku svog grada.

Tagovi:
Pročitajte još: