fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Li: “Kina je posvećena ekonomskom otvaranju i reformama.”

Kina

Kineski premijer Li Ćijang rekao je danas da je Kina posvećena ekonomskom otovaranju i reformama, dodajući da bi geopolitičke tenzije samo zaustavile razvitak širom sveta.
Lijevi komentari na međunarodnom biznis samitu u pokrajini Hajnan su njegovi najnoviji pozivi Pekingu usmereni ka tome da podstakne ekonomski oporavak u uslovima zategnutih odnosa sa Sjedinjenim Državama i njihovim saveznicima, zbog stava prema ratu u Ukrajini, preko izvoza tehnologija, do pitanja Tajvana, preneo je Rojters.

On je govorio na panelu, u prisustvu premijera Malezije, Singapura i Španije, koje imaju bliske trgovinske i diplomatske odnose sa Pekingom.

„Bez obzira na to kakve promene se dogode u svetu, uvek ćemo se pridržavati reforma i otvarati se“, rekao je Li na Forumu Boao.

Kina je sebi postavila cilj za bruto domaći proizvod rast proizvoda od oko pet odsto ove godine, nakon što nije uspela da postigne ciljeve za 2022. godinu.

Rojters navodi da, u prikrivenim komentarima usmerenim ka SAD, koje, radeći sa svojim saveznicima na sprečavanju pristupa Kine naprednim tehnologijama kao što su mikročipovi, Li je rekao da se Peking protivi trgovinskoj protekciji.

Tagovi:
Pročitajte još: