Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Lični kuvar princeze Dajane otkrio: “Krila se od kraljice da bi jela”

Dajana

Život kraljevske porodice uvek intrigira javnost.

O princezi Dajani su pisane biografije i snimani filmovi u kojima se opisuje sve, od njenih humanih dela do omiljenih pesama. Svi su želeli da zavire u njen život u pokušaju da bolje upoznaju princezu od Velsa.

O svakodnevnim navikama u ishrani princeze Dajane za Hellomagazine je govorio njen lični kuvar Daren Mek Grejdi.

Ko je Daren Mek Grejdi?

Daren Mek Grejdi je napravio karijeru ličnog kuvara za neka od najprepoznatljivijih imena dvadesetog veka. Usavršavao je svoje kulinarske veštine u hotelu “Savoy” u Londonu pre nego što se preselio u Kraljevsku kuhinju u Bakingemskoj palati. 11 godina je kuvao za kraljicu Elizabetu II i vojvodu od Edinburga. U isto vreme je kuvao i za predsednike Buša, Klintona, Regana i Forda.

Godine 1993. Mekgrejdi se preselio u Kensingtonsku palatu, gde je bio privatni kuvar princeze Dajane do njene smrti u avgustu 1997. Nakon Dajanine smrti, odbio je ponudu princa Čarlsa da postane njegov privatni kuvar u palati Sent Džejms.

Večera, gajde i ostale formalnosti

Mekgrejdi nije kuvao samo za Dajanu na početku svoje karijere, već za celu kraljevsku porodicu. Prema njegovim rečima, večera je bila izuzetno formalan događaj u Bakingemskoj palati. Uporedio je kraljevske večere sa onima koje se prikazuju u popularnim televizijskim serijama. Na kraju obroka, oko stola bi šetao gajdaš. U stvari, večere su bile toliko formalne da se princeza Dajana previše plašila da traži dodatak dok je večerala sa kraljicom, pa bi često posle večere silazila u kuhinju i tražila dodatnu porciju hrane.

Borba sa bulimijom

Daren Mekgrejdi nikada nije voleo mnogo da priča o navikama u ishrani princeze Dajane, posebno ne tokom godina kada je bolovala od bulimije.

 – Mi nismo znali za to. Tek kada se ona suočila s tim svi su spojili dva i dva, ispričao je.

Mek Grejdi je bio sa Dajanom kada je odlučila da se izbori sa poremećajem u ishrani. Jednog dana ga je zamolila da se pobrine za sve masti, a ona će za ugljene hidrate. Nakon tog dana sve se promenilo. Bacio je knjigu recepata koju je koristio u Bakingemskoj palati i „ušao u zdravu ishranu“, priseća se.

Pice i hamburgeri za kraljeviće

Pošto je Mek Grejdi tako blisko sarađivao sa princezom Dajanom u Kensingtonskoj palati, imao je i priliku da upozna princa Vilijama i Harija. Otkrio je da su prinčevi imali slične navike kao i sva druga deca. U stvari, i Vilijam i Hari su voleli da jedu u restoranima brze hrane, uključujući Mekdonalds.

Prisetio se dana kada je Dajana ušla u kuhinju i rekla: „Otkaži ručak za dečake. Vodim ih u Mekdonalds.

Mekgrejdi se seća da je Dajana razmazila svoje sinove i da je prema njima bila mnogo popustljivija od njihove dadilje. Princeza Dajana bi rekla, „ako su sa mnom i žele prženu piletinu, onda to mogu da dobiju.

Pravo lice princeze

Dajana bi se zezala, plakala i šalila sa Mekgrejdijem, što mu je omogućilo da upozna i drugu stranu omiljene princeze u narodu. Ova posebna veza je ovekovečena u filmu „Spenser“ iz 2021. Darena Mekgredija.

Mekgrejdi je 2016. godine otkrio da je princezu i te kobne večeri kada je izgubila život u saobraćajnoj nesreći, večera čekala na stolu.

Preuzeto: 24sedam

Foto: Profimedia

Tagovi:
Pročitajte još: