Lider uspešno organizovao turnir za mlađe kategorije

Novoosnovani Fudbalski klub “Lider” iz Odžaka organizovao je turnir za mlađe uzrasne kategorije “Lider kup”, koji je trajao nedelju dana i okupio je igrače rođene od 2005. do 2011. godine.

Ukupno je učestvovalo oko 70 ekipa iz 24 kluba i škole fudbala iz Subotice, Novog Sada, Apatina, Sombora, Temerina, Bačkog Jarka, Bačke Palanke, Bečeja, Crvenke, Bača, Rumenke, Ruskog Krstura, Pivnica, Ratkova, Karavukova i Odžaka.

Za domaćine iz Odžaka ovogodišnji turnir bio je uspešan kako organizaciono, tako i rezultatski.

– Moram da istaknem da su svi klubovi koji su nam došli izuzetno zadovoljni gostoprimstvom, uslovima, ambijentom i organizacijom. Vizija našeg kluba je da kroz školu fudbala dobijemo igrače za seniorski pogon. Generacija 2002/2003. je već na pravu prvog tima, koji bi od sezone 2018/2019. trebalo da startuje iz najnižeg stepena takmičenja – kaže Goran Jovanović iz FK “Lider”.

U kategoriji igrača rođenih 2011. godine bilo je pet ekipa. Prvo mesto osvojila je Škola fudbala “Bolesnikov” iz Novog Sada, drugo mesto pripalo je igračima “Lidera”, dok se na stepeniku niže našla ekipa “Van tima” iz Temerina.

U nadmetanju igrača rođenih 2010. godine bilo je šest ekipa, a prvo mesto osvojili su igrači “Radničkog” iz Sombora. Drugi su bili dečaci “Slavije” iz Pivnica, dok su treće mesto osvojili domaćini.

Kod godinu dana starije generacije (2009.) učestvovalo je osam ekipa. Prvi su bili igrači OFK “Bačke” iz Bačke Palanke, drugo mesto osvojila je ekipa “Arene” iz Subotice, a treće “Krila Krajine” iz Bačke Palanke.

– Imamo jako dobre odnose sa ekipom “Lidera” iz Odžaka. Na ovaj turnir koji je postao tradicionalan svake godine dolazimo sa nekoliko generacija fudbalera. I domaćini dolaze kod nas na naš turnir, imamo jako dobru saradnju. Razmenjujemo međusobna iskustva o selektiranju dece, organizaciji treninga i turnira – kaže Zdravko Škavo, trener “Krila Krajine” iz Bačke Palanke.

Šest ekipa bilo je u kategoriji igrača rođenih 2008. godine. Najbolji u ovom uzrastu bili su igrači subotičke “Arene”, drugo mesto zauzeo je “Lider”, a treće “Radnički” iz Sombora.

Najveća konkurenciji bila je u 2007. godištu, gde je bilo 12 ekipa. “Spektar” iz Sombora je osvojio prvo mesto, druga je “Arena” iz Subotice, dok je treće mesto pripalo domaćinu.

Kad su u pitanju igrači rođeni 2006. godine, takmičilo se ukupno deset ekipa. Najbolji je bio “Spektar” iz Sombora, “Bečej” je bio drugi, dok je “ŽAK” iz Sombora bio treći.

Jedanaest ekipa bilo je u najstarijoj generaciji – 2005. Prvo mesto osvojili su mladi fudbaleri “Slavije” iz Pivnica, drugo mesto zauzela je ekipa “Van tima” iz Temerina, dok su treći bili igrači “Lidera”.

Damir Vuković, trener u FK “Lider”, ističe da je turnir ove godine bio masovan i kvalitetan.

– Kada se radi o rezultatima naših ekipa, mogu da kažem da sam izuzetno zadovoljan. Ja vodim dve generacije, 2007. i 2008, i zadovoljan sam plasmanom i prikazanim na terenu s obzirom da se igralo i po visokoj temperaturi. I ovaj turnir je pokazao da deca dobro rade i da napreduju – zaključuje Vuković.

Izvor: Radio Odžaci