Lidl otvorio prvu prodavnicu u Apatinu

PRVI SAVREMENI DISKONTNI LANAC U SRBIJI NASTAVLJA DA ŠIRI PRODAJNU MREŽU

Prva Lidl prodavnica u Apatinu otvorena je jutros u 8 časova, na adresi Dimitrija Tucovića 54. Na svečanoj ceremoniji predstavnici kompanije Lidl Srbija i predsednik opštine Apatin Milan Škrbić presekli su vrpcu i zvanično obeležili otvaranje prvog savremenog diskonta u ovom gradu. U isto vreme otvorena je i prodavnica u Gornjem Milanovcu, pa Lidl sada broji 37 prodavnica u Srbiji.
Pre nego što su stanovnici Apatina imali priliku da obave prvu kupovinu u Lidlu, prisustvovali su svečanoj atmosferi, kojoj su doprinele pesme dečijeg hora „Radost“. Osim standardno povoljnih cena priređenih povodom otvaranja, potrošači su u mogućnosti da se priključe humanitarnoj akciji za korisnike Crvenog krsta doniranjem osnovnih životnih namirnica i sredstava za higijenu. Kampanja „Mala dela su velika stvar“, koju kompanija realizuje u saradnji sa Crvenim krstom, počela je 28. novembra i trajaće u novootvorenoj prodavnici u Apatinu, kao i u svim drugim Lidl prodavnicama u Srbiji do 15. decembra.
„Trudićemo se da steknemo poverenje sugrađana nudeći najbolji odnos cene i kvaliteta, a ovom prilikom ih pozivamo da učestvuju u našoj humanitarnoj akciji prikupljanja namirnica za korisnike Crvenog krsta. Dovoljno je da kupljene artikle, koji su označeni u prodavnici, odlože u obeležen prostor iza kasa“, izjavila je rukovodilac korporativnih komunikacija u kompaniji Lidl Srbija Martina Petrović.
Predsednik opštine Apatin Milan Škrbić poželeo je dobrodošlicu kompaniji Lidl istakavši da je otvaranje Lidl prodavnice u Apatinu od velikog značaja. „Na zadovoljstvo svih Apatinaca otvoren je Lidl koji smo tako dugo čekali i nadamo se da će ispuniti sva naša očekivanja u smislu ponude, cena i asortimana. Objekat je, kao što vidimo, urađen po savremenim evropskim standardima, i sigurni smo da će naši sugrađani biti zadovoljni ovom ponudom, dok je za nas još značajnije da je ovde oko 30 mladih ljudi dobilo posao“, istakao je Škrbić.
U atmosferi slavlja Lidl je i ovog puta za sve koji su prisustvovali otvaranju obezbedio veliki broj proizvoda po povoljnim cenama, pa se mleko od 1l može kupiti po ceni od 59,99 dinara, jogurt od 1l po ceni od 64,99, jedan kilogram limuna je 79,99, a domaća kafa samo 59,99 dinara. Pored toga, ove nedelje su u ponudi mogu pronaći prehrambeni i neprehrambeni proizvodi neophodni sa spremanje raznovrsne praznične trpeze, poput sastojaka za slatke zalogaje i pribora za serviranje.
Na policama ove prodavnice je 1.600 pažljivo odabranih proizvoda, a osim Lidl brendova proverenog kvaliteta, ovaj diskontni lanac nudi i 350 proizvoda domaćih dobavljača.
Izvanredan odnos sa potrošačima i saradnicima kompanije Lidl Srbija prepoznala je i međunarodna organizacija ICERTIAS koja je Lidlu dodelila prestižnu medalju „Prijatelj potrošača – jer cenimo naše potrošače“, kao i status „Superiorna izvrsnost“.
Radno vreme svih Lidl prodavnica, uključujući i nove prodavnice u Apatinu i Gornjem Milanovcu, je od 8 do 22 časa svakog dana u nedelji.

O Lidlu
Kompanija Lidl deo je nemačke Švarc grupe (Schwarz Gruppe), jednog od vodećih prehrambenih diskontnih lanaca u Evropi. Posluje u 32 zemlje širom sveta i broji više od 287.000 zaposlenih. Na osnovu nacionalnih nagrada za najboljeg maloprodavca u više zemalja Evrope, Lidl je nosilac priznanja „Retailer of the Year Europe” za 2018/2019.
Lidl je u Srbiji svoje prve prodavnice otvorio u oktobru 2018. godine i trenutno ima 37 prodavnica u 26 gradova širom zemlje. Imamo dugoročne planove sa ciljem da potrošačima širom Srbije ponudimo jedinstveno iskustvo kupovine i najbolji odnos cene i kvaliteta, po čemu smo prepoznati u svetu.

Kontakt za medije:
Jovana Đinković, Executive Group, jovana_djinkovic@eg.rs, press@lidl.rs, +381 60 70 71 058
https://www.lidl.rs
Media centar LINK
Facebook Lidl Srbija
Instagram Lidl Srbija