Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Majkrosoft dodao veštačku inteligenciju u paket programa Ofis

Microsoft

Kompanija Majkrosoft je objavila nove planove kako da veštačku inteligenciju učini dostupnom većem broju korisnika, kao odgovor na dostignuća rivalske kompanije Gugl u istoj oblasti.

Kako navodi Rojters, Majkrosoft je danas predstavio novi ”Kopilot”, odnosno asistenta-veštačku inteligenciju, za paket Majkrosoft 365, koji obuhvata Vord, Eksel, PauerPoint i Autluk.

– Verujemo da će ova sledeća generacija veštačke inteligencije otključati novi talas rasta produktivnosti – rekao je danas izvršni direktor Majkrosofta Satja Nadela, u danu kada su cene akcija Majkrosofta porasle za oko 4 odsto.

Rojters navodi da je pomama za ulaganjem i pravljenje novih proizvoda baziranih na veštačkoj inteligenciji započela prošlogodišnjim puštanjem u rad ChatGPT-ja, odnosno aplikacije za ćaskanje sa veštačom inteligencijom, koja je, kako se navodi, pokazala potencijal takozvanih velikih jezičkih modela.

Takva tehnologija uči iz već postojećih i dostupnih podataka kako da kreira novi sadržaj, a ove nedelje kompanija koja je kreirala tu aplikaciju, OpenAI, najavila je lansiranje verzije GPT-4.

Funkcije te aplikacije podražava Majkrosoftova aplikacija Kopilot, a iz te kompanije najavljuju da će aplikacija ”podstaći više ljudi da koristi paket Ofis i povećati razdvajanje u odnosu na konkurente”.

Tokom prezentacije objavljene danas, Kopilot je ovako opisao sebe: ”Majkrosoft radi na snižavanju troškova i povećanju vernosti brzine modela, ali nije naveo koliko se Kopilot zamara”, a navodi se da je umesto ”zamaranja”, aplikacija trebalo da govori o ”slojevitosti” (tiering umesto tiring na engleskom).

Potpredsednik kompanije Majkrosoft Džon Fridmen je rekao da ćaskanje sa Majkrosoftovom aplikacijom predstavlja najveće iskustvo iz kojeg aplikacija može da uči.

– Na primer, korisnik može da upita: ”Reci mom timu kako da ažuriramo strategiju proizvoda”, a veštačka inteligencija će uzimati podatke iz mejlova od tog jutra, sastanaka ili četova – rekao je Fridmen.

On je dodao da na duge staze, veštačka inteligencija treba da bude personalizovanija.

– Često teramo ljude da se prilagode mašinama i sistemima koje smo napravili. Ovo je stvar koja će početi da se prilagođava vama – zaključio je Fridmen.

Tagovi:
Pročitajte još: