Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Makron izmešta ceremoniju otvaranja OI u Parizu iz bezbednosnih razloga: Svečanost se sa Sene seli na Stadion Francuska

OL

Francuski predsednik Emanuel Makron najavio je mogućnost da ceremonija otvaranja letnjih Olimpijskih igara bude pomerena sa obala Sene zbog bezbednosnih rizika.

Makron je ostavio mogućnost da ceremonija bude “ograničena na Trokadero”, nasuprot Sene i Ajfelovog tornja, umesto da pokriva deo uz obalu reke, prenosi BBC.

Prema njegovim rečima, ceremonija bi mogla biti pomerena na Stadion Francuska, čime bi se sve vratilo na tradicionalan način otvaranja Igara.

Prema prvobitnim planovima, ceremonija otvaranja OI je trebalo da bude prva ikad održava vam stadiona i u njoj bi učestvovalo više od 10.000 sportista koji su na 160 barži trebalo da plove Senom u dužini od šest kilometara.

Organizatori su po originalnim planovima trebali da smeste oko 600.000 posetilaca da prate ceremoniju sa obale reke, ali su sada broj gledalaca smanjili na 300.000.

Otkriveno je i da turistima neće biti dozvoljen pristup da gledaju ceremoniju otvaranja, niti će moći da se kupe ulaznice, već se radi o pristupu sa pozivnicom.

Prethodno je najavljeno da će policija iz Poljske pomagati u pripremama za pretnju od terorizma na Olimpijskim igrama u Parizu.

Tagovi:
Pročitajte još: