Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Mališani iz vrtića „Maslačak“ kod predsednika opštine Kula

Mališani iz vrtića „Maslačak“ PU „Bambi“, predvođeni zamenicom direktora ove ustanove Snežanom Bulatović, posetili su danas predsednika opštine Kula Damjana Miljanića. Poseta je upriličena povodom obeležavanja Dečije nedelje, a pod sloganom „Da pravo svako – dete uživa lako“. Deca su iskoristila priliku da  skrenu  pažnju na svoje potrebe u lokalnoj zajednici. Oni su predsedniku opštine Kula postavljali razna pitanja i predlagali šta sve treba uraditi da grad bude lepši i bolji. Najmlađi sugrađni su najviše tražili da se naprave nova igrališta,  da se na pojedinim lokacijama u gradu postave „ležeći policajci“, da se zasadi puno cveća, kao i da se vodi više računa o prirodi i životnoj sredini.  Miljanić je prihvatio sve predloge mališana i obećao im da će  se potruditi da ispuni  sve ono što su tražili.

Pored prijema u kabinetu predsednika opštine Kula, „Bambijevci“ su obišli Skupštinsku salu, a potom im je u Svečanoj sali priređeno posluženje i uručeni pokloni u vidu školskog pribora.

U okviru dečje nedelje organizuju se  raznovrsne aktivnosti i kreativne radionice, a mališani se putem knjiga upoznavaju sa  decom iz svih krajeva sveta. Takođe, do kraja ove nedelje  deca će uživati pozorišnim predstavama i međusobnim druženjima  unutar PU „Bambi“,  kao i u sportskim aktivnostima, dok će za roditelje biti održana radionica o dečjim pravima. 

Tagovi:
Pročitajte još: