fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Mame otkrivaju 12 stvari kojima je važno da naučite svoju ćerku: Uz ova pravila će izrasti u srećnu i zadovoljnu ženu

Majka i ćerke

Odgajanje deteta, bilo da je dečak ili devojčica, ima svoje izazove. Međutim, činjenica je da postoje neke razlike u vaspitanju, u smislu da sinove i ćerke učimo nekim drugačijim stvarima.

Tri mame devojčica, Đina Medžors, Kejtlin Moran i Monika Basu, izdvojile su neke stvari kojima bi želele da nauče svoje ćerke pre nego što odrastu, a njihove reči je preneo portal deti.mail.ru.

1. Voli sebe da bi te drugi voleli

Ukoliko ne ceniš sebe, ni drugi te neće ceniti. Nauči da voliš sebe i ne brini za mišljenje drugih jer ne možeš svima da ugodiš. Ali, nemoj da te to ponese, sebičnost nikako nije dobra stvar!

2. Unutrašnja lepota je važna

Brini o sebi, uvek izgledaj uredno, ali zapamti da se većina muškaraca ne zaljubljuje u lepe slike, nego u žene sa kojima imaju o čemu da razgovaraju.

3. Lepo prihvati komplimente

Idealno bi bilo i da poveruješ u njih, odnosno, da budeš puna samopouzdanja. Kada ti neko uputi kompliment, dovoljno je da kažeš “hvala”, bez ikakvih daljih opravdanja.

4. Poštuj svoje telo

Hrani ga dobrom hranom, brini o njemu i ne misli o njemu kao o problemu, čak i kada ti se iznenada nešto ne sviđa, poput oblika nosa ili veličine struka. Zdrava si, to je najvažnije.

5. Koristi zaštitu od sunca

Potamneli ten možda izgleda lepo, ali UV zraci nisu nimalo bezopasni. Naime, sunčevo zračenje oštećuje kožu, pa se ranije pojavljuju bore na koži, a da i ne govorimo da stalno izlaganje kože suncu bez UV zaštite i akumulacija tih oštećenja mogu vremenom da dovedu do vrlo ozbiljnih problema.

6. Ne nosi neudobnu obuću

Čak i ako to rade sve druge devojčice oko tebe. Visoke štikle mogu da se nose u nekim važnijim, svečanijim prilikama, ali ne svakodnevno jer ćeš se u suprotnom navići da trpiš bol kako bi izgledala lepo, a to je potpuno pogrešno.

Možeš da nosiš cipele sa nižom štiklom, izgledaćeš jednako lepo, a očuvaće ti zdravlje mnogo bolje, poručuju ove mame, podsećajući da stalno nošenje štikli ne prija kičmi.

7. Nauči da kažeš ne

I ne boj se da koristiš tu reč! Što si starija, biće više prilika u kojima ćeš morati da odbiješ ljude. Moraćeš da kažeš ne napadnim momcima, alkoholu, drugi i toliko drugih stvari. Naravno, neće biti lako jer ljudi mrze kada ih neko odbije. Zato, važno je da naučiš kako da pristojno, ali čvrsto kažeš to “ne”.

8. Ako te momak ne pozove, ne želi to

Ove mame smatraju da je važno naučiti devojčice da ne jure za momcima koji se oko njih ne trude. S tim u vezi, poručuju da kada momak ne pozove, to prosto znači da ne želi jer kada to zaista želi, naći će način da komunicira sa devojkom, da je pozove, da se upoznaju. Ako to ne radi, ne treba smišljati izgovore i opravdanja za njega, već prosto ići dalje.

9. Ne požuruj stvari

Nema potrebe da žuriš da se udaš ili rodiš decu samo zato što su tvoji prijatelji to već uradili. U žurbi, lako se napravi greška, pa se posle kajemo zbog izvora. Ako želiš da budeš zaista srećna, nauči da čekaš.

10. Ne plaši se suza

Nikada se ne plaši da pokažeš kako se osećaš. Skrivanje emocija i zadržavanje u sebi, naročito onih loših, uopšte nije pametno. Ne plaši se da plačeš kad ti se plaše, te suze će te osnažiti. A u najtežim trenucima, seti se da je vreme najbolji doktor koji leči većinu rana.

11. Nauči da budeš nezavisna

Što ranije, nauči da kuvaš, pereš, čistiš, pa čak i da ukivaš eksere i menjaš automobilske gume. Što pre sve to naučiš, biće ti lakše u životu jer tata i ja nećemo uvek biti tu da ti pomognemo.

12. Uvek si dobrodošla kući

Jednog dana ćeš nas napustiti, udaćeš se i odseliti. Uprkos tome, zapamti da uvek imaš kuću u koju možeš da se vratiš, šta god da se desi, u bilo koje doba dana. Nama će uvek biti drago da te vidimo.

Tagovi:
Pročitajte još: