Manifestacija “Lalićki susreti” u znaku obeležavanja velikih jubileja srpskog naroda

Kulturno-umetničko društvo “Branislav Nušić” iz Lalića po sedmi put organizuje “Lalićke susrete”, manifestaciju kulture, duhovnosti, prijateljstva, ljubavi i sabornosti koja će biti održana pod nazivom “Godine podviga i slave 1848-1918-2018″ i posvećena je 170. godišnjici proglašenja Srpskog Vojvodstva i 100. godišnjici prisajedinjena Vojvodine Kraljevini Srbiji.

Lalićani će povodom velikih jubileja koji se obeležavaju ove godine prirediti dvodnevni kulturno-umetnički program u subotu i nedelju, 25. i 26. avgusta.

U subotu, prvog dana manifestacije, u 18 sati je večernja služba u pravoslavnoj crkvi Svetog Dimitrija, dok će sa početkom u 18.30 takođe u crkvi biti održan koncert poznatog umetnika Miodraga – Miše Blizanca i hora “Prosvetitelji” iz Novog Sada. Kako su najavili organizatori, na repertoaru će biti rodoljubive pesme panonskih Srba, a gost manifestacije toga dana biće praunuk Đorđa Stratimirovića, zapovednika vojvođanskih Srba.

Za nedelju je predviđen nastup kulturno-umetničkih društava “Mokrin” iz Mokrina, “Zmaj” iz Iriga, “Štefanik” i “Branislav Nušić” iz Lalića, kao i gajdaša Ognjena Ognjanovića i instrumentalistkinje na fruli Stanislave Đorđević. Pre programa koji počinje u 19 sati u sali Doma kulture, biće održan defile učesnika od pravoslavne crkve do Doma kulture. Ulaz u salu biće 100 dinara, a za decu besplatno.

Izvor: Radio Odžaci